LONDON – Nema nikakve plakete u čast tog susreta, niti bi bilo ko od učesnika mogao da kaže tačan datum kada se on dogodio, ali negde u Ist Vilidžu na Menhetnu nalazi se mesto na kojem su šezdesetih godina dva mlada glumca Robert de Niro i Al Paćino prvi put ukrstili puteve.

Već su imali relativno stabilne poslove i postajali poznati, a znali su jedan drugog po imenu i reputaciji. Odmerili su jedan drugog – Paćino i dalje pamti De Nirov „neobičan izgled i određenu energiju“ – i prošli pitajući se šta budućnost nosi za njih dvojicu.

Pola veka kasnije, sreli su se u luksuznom hotelu na Temzi da razgovaraju o novom zajedničkom filmu, „The Irishman“, a ona neizvesnost prvog susreta dotad je uveliko iščilela. Šta god jedan glumac može postići, De Niro i Paćino su to uradili i prevazišli čak i najluđe ambicije koje su imali kao mladići. Kinematografiju su obogatili nekim od najeksplozivnijih junaka u kultnim filmovima kao što su „Taksista“, „Scarface“, „Razjareni bik“ i čuveni „Kum“.

U tome su se njihovi putevi preplitali na neočekivane načine. Oni nisu samo vršnjaci koji s vremena na vreme sarađuju, već istinski prijatelji koji se povremeno viđaju, razmatraju potencijalne projekte i pomalo se zadirkuju.

„Nađemo se i razgovaramo, razmenjujemo beleške“, kaže De Niro. „Nije baš da nedostajemo jedan drugom. Možda malo.“

Ono što možda najviše iznenađuje kod njih dvojice je što u trenutku kada bi lako mogli da žive na staru slavu – i da im se povremeno zamera što to rade – Paćino (79) i De Niro (76) nastavljaju da se bave onime što najbolje umeju…

Film „The Irishman“ koji će od 27. novembra biti dostupan na Netfliksu režirao je Martin Skorseze. U „Ircu“ su dvojica glumaca zajedno na ekranu tek treći put. Ova krimi drama već ima dobre ocene, a osmišljena je kao retrospektiva koja osvešćuje činjenicu da sve, pre ili kasnije, ima kraj…

*Šta su sve De Niro i Paćino rekli o svom odnosu i novom filmu čitajte u novom Njujork tajmsu na srpskom.

Ovog četvrtka svi čitaoci Nedeljnika na poklon dobijaju jubilarni 50. broj Njujork tajmsa na srpskom jeziku

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.