LONDON – Nema nikakve plakete u čast tog susreta, niti bi bilo ko od učesnika mogao da kaže tačan datum kada se on dogodio, ali negde u Ist Vilidžu na Menhetnu nalazi se mesto na kojem su šezdesetih godina dva mlada glumca Robert de Niro i Al Paćino prvi put ukrstili puteve.

Već su imali relativno stabilne poslove i postajali poznati, a znali su jedan drugog po imenu i reputaciji. Odmerili su jedan drugog – Paćino i dalje pamti De Nirov „neobičan izgled i određenu energiju“ – i prošli pitajući se šta budućnost nosi za njih dvojicu.

Pola veka kasnije, sreli su se u luksuznom hotelu na Temzi da razgovaraju o novom zajedničkom filmu, „The Irishman“, a ona neizvesnost prvog susreta dotad je uveliko iščilela. Šta god jedan glumac može postići, De Niro i Paćino su to uradili i prevazišli čak i najluđe ambicije koje su imali kao mladići. Kinematografiju su obogatili nekim od najeksplozivnijih junaka u kultnim filmovima kao što su „Taksista“, „Scarface“, „Razjareni bik“ i čuveni „Kum“.

U tome su se njihovi putevi preplitali na neočekivane načine. Oni nisu samo vršnjaci koji s vremena na vreme sarađuju, već istinski prijatelji koji se povremeno viđaju, razmatraju potencijalne projekte i pomalo se zadirkuju.

„Nađemo se i razgovaramo, razmenjujemo beleške“, kaže De Niro. „Nije baš da nedostajemo jedan drugom. Možda malo.“

Ono što možda najviše iznenađuje kod njih dvojice je što u trenutku kada bi lako mogli da žive na staru slavu – i da im se povremeno zamera što to rade – Paćino (79) i De Niro (76) nastavljaju da se bave onime što najbolje umeju…

Film „The Irishman“ koji će od 27. novembra biti dostupan na Netfliksu režirao je Martin Skorseze. U „Ircu“ su dvojica glumaca zajedno na ekranu tek treći put. Ova krimi drama već ima dobre ocene, a osmišljena je kao retrospektiva koja osvešćuje činjenicu da sve, pre ili kasnije, ima kraj…

*Šta su sve De Niro i Paćino rekli o svom odnosu i novom filmu čitajte u novom Njujork tajmsu na srpskom.

Ovog četvrtka svi čitaoci Nedeljnika na poklon dobijaju jubilarni 50. broj Njujork tajmsa na srpskom jeziku

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.