U četvrtak 14. novembra svi čitaoci Nedeljnika u Srbiji i regionu dobijaju na poklon 50. broj Njujork tajmsa na srpskom jeziku.

The New York Times International Report je zajednički brendirani dodatak originalnog novinarstva koji nudi dodatnu medijsku vrednost.

The New York Times International objavljuje se u partnerstvu sa 18 izdavača iz 15 zemalja, na četiri jezika širom sveta.

Naslovna strana 50. broja Njujork tajmsa na srpskom

Na zvaničnom sajtu nytlicensing.com srpsko izdanje nalazi se na drugom mestu, dok ga urednici Njujork tajmsa nazivaju svojim omiljenim izdanjem.

screenshot nytlicensing.com

Ovo je prvi mesečnik Njujork tajmsa u istoriji zbog kojeg je najveće ime svetske štampe moralo da promeni i naziv svog izdanja iz International Weekly u International Report.

Inače, pokretanje mesečnika Njujork tajmsa bila je ideja Nedeljnika, a od kada je krenulo ovo izdanje primetno je i veće interesovanje najvećih novina sveta za ovaj region, i posebno Srbiju.

50 meseci pružamo čitaocima najkvalitetnije svetsko novinarstvo.

Njujork tajms izlazi samo u najvećim novinama sveta The Observer (UK), El Pais (Španija), La Repubblica (Italija), Clarin (Argentina), Asahi Shimbun (Japan)…

I veoma su rigorozni uslovi za dobijanje licence.

Pod vanvremenskim sloganom „All the News That’s Fit To Print“, koji označava vernost pravom novinarstvu bez senzacionalizma, Njujork tajms predstavlja najviši standard medija i medijske industrije.

Njujork tajms ima 127 Pulicerovih nagrada, više nego bilo koji drugi list na svetu, i u njemu radi više od 1.400 najboljih svetskih novinara i fotoreportera.

Nedeljnik i Njujork tajms prošle godine pustili su u rad i internet izdanje Njujork tajmsa na srpskom jeziku.

Majkl Grinspon sa urednicima Nedeljnika pušta sajt NYT na srpskom jeziku / Foto Igor Pavicevic

Za tu priliku u posetu našoj redakciji došao je Majkl Grinspon, generalni menadžer njuz servisa i inovacija, inače najviše pozicionirani član porodice Salzberger koja pet generacija vodi Njujork tajms i za koga je magazin Njujork rekao „da je očigledni kandidat da preuzme novine“.

ČITAJ VIŠE, ZNAJ VIŠE

Njujork tajms i Nedeljnik

„All the News That’s Fit To Print“

Naslovna strana 50. broja Njujork tajmsa na srpskom – poklon svim čitaocima Nedeljnika od četvrtka 14. novembra

Komentar(1)

  1. петар
    13. новембар 2019. 14:38

    свака част

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.