“Neće biti čistke u SNS, ali biće velikih promena”

0
EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

(Beta) – Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić rekao je danas da u stranci neće biti čistke, već velikih promena.

“Ne volim tu reč. Što se tiče čistke to je karakteristično za neke druge stranke, oni izbacuju ljude koji se sa predsednicima stranaka ne saglase. Videli ste kod nas, na referendumu je pola stranke vodilo kampanju protiv i nikome dlaka sa glave nije falila”, rekao je Vučić za TV Pink.

Prema njegovim rečima velikih promena u SNS-u biće “svakako, i to mora da bude”.

Za danas je zakazana sednica Predsedništva, a zatim i Glavnog odbora SNS-a.

“Meni takav adrealin nije bio potreban”

Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je danas da oni koji polaze od sebe govore da kontroliše medije i da dogovara pitanja sa novinarima pre svojih nastupa.

“Zato što se plaše pitanja, a ja se uvek plašim svojih odgovora”, rekao je Vučić, za TV Pink, u intervjuu sastavljenom od više priloga iz njegovog života pre bavljenja politikom.

Komentarišući jedan od priloga u kojem govori sadašnji zamenik gradonačelnika Goran Vesić, jer su zajedno studirali pravo, rekao je da je prepoznao kog je Vesić u izjavio napadao, ne navodeći ime, jer “ne može da toga uzdrži”.

“Kad bude to mogao biće jedan od najboljih u Srbiji. Ja mu to kao drug iskreno govorim”, rekao je Vučić.

Za Vesića je rekao da je bio “dosadan kao stenica sa svojim političkim uverenjima i da je smarao da se ide na demonstracije i udje u Demokratsku stranku”.

“Ja nisam hteo, želeo sam da polažem ispite. Meni takav adrealin nije bio potreban, pre toga sam bio na stadionima”, rekao je Vučić.