“Ne znam da li ću ići u Australiju, ne želim da otkrijem da li sam vakcinisan…”: Đoković o Australijan Openu

0

Najbolji teniser sveta Novak Đoković govorio je svojim bližim planovima u vezi sa odlaskom na Australijan open u januaru naredne godine.

Ovogodišnje otvoreno prvenstvo Australije ostalo je u lošem sećanju brojnim igračima zbog strogih mera, da i ako je u avionu samo bio zaražen čovek, igrač mora u dvonedeljni karantin, čak iako je nevin.

Bilo je, objašnjava Đoković u intervjuu koji je preneo Blic, i drugih mera koje su upropastile ugođaj na grend slemu koji je najviše puta osvojio.

U jednom od odgovora u spomenutom intervjuu koji je dao Blicu, Đoković kaže i sledeće:

“Zauzimam stav koji zauzimam i uvek sam isto razmišljao. Neću da otkrijem svoj status da li sam se vakcinisao ili ne. To je privatna stvar i po našem zakonu ko god te pita, ti na neki način možeš i da ga teretiš za to što te je pitao. To je neumereno pitanje. Previše ljudi danas dopuštaju sebi takvu slobodu da pitaju stvari i da osuđuju čoveka. Šta god ti da odgovoriš: „Jesam, nisam, možda, ne znam, razmišljam!” oni će to da zloupotrebe. Mediji su postali, nemam reč kako da opišem. Šire strah i paniku među ljudima i ja ne želim da učestvujem u tom razdoru. Osećam da su svi neprijateljski nastrojeni. Ne želim da im dajem povoda da pišu neke stvari o meni. Sada ovo što sam vama rekao, neko od vaših urednika može da uzme i napravi skandal od toga. Ne želim da učestvujem u nekoj oluji koja se trenutno dešava. Kažem vam sportski, ne znam da li ću ići. Naravno da želim da idem, Australija je moj najuspešniji grend slem, hoću da učestvujem, volim ovaj sport, imam i dalje motivaciju, ali sam rekao zašta imam motivaciju. To je čitava geneza”, rekao je Đoković.

U australijskoj državi Viktorija od pre nekoliko dana vakcinacija je obavezna. U ponedeljak je tamošnji premijer jasno rekao da Novak Đoković neće moći da učestvuje na Australijan openu ukoliko ne bude vakcinisan.

„Te titiule te neće zaštititi. Jedina titula koja će te zaštititi je da možeš da kažeš da si primio prvu dozu i da si primio drugu dozu“, poručio je premijer Endrjus.