Nadal: “Da je Novak hteo da se vakciniše igrao bi bez problema u Australiji. Ima pravo da ne primi vakcinu, ali to snosi i posledice”

0
(Beta/AP Photo/Hamish Blair)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je prevezen u jedan hotelski karantin u Melburnu nakon što je tokom noći više od 9 sati bio zadržan na gradskom aerodromu, a potom mu rečeno da će kasnije u toku dna (po lokalnom vremenu) morati da napusti zemlju sa obrazloženjem da nije bilo dovoljno dokaza za potvrdu njegovog medicinskog izuzeća od vakcinacije protiv koronavirusa, preneli su australijski mediji.

Rojters je kasnije objavio i da su trojica tenesira, kojima je kao i Novaku, odobreno medicinsko izuzeće od vakcine, ušli u Australiju sa istom vizom koju je imao i Đoković.

Nakon žalbe advokata i zahteva Đokovićevih, Federalni okružni i porodični sud odložio je do ponedeljka odluku po njegovoj žalbi na ukidanje vize za ulazak u Australiju.

U međuvremenu, o ovom događaju oglasili su se i pojedini teniseri.

Rafael Nadal istakao da je situacija u kojoj se nalazi Novak Đoković vrlo neprijatna i da nije upoznat sa svim detaljima.

„Novak je doneo svoju odluku, da je hteo da se vakciniše igrao bi bez problema u Australiji. Ima pravo na to, ali ima i posledica.”, konstatovao je Nadal.

Ukrajinski teniser Sergej Stahovski je podržao Đokovića.

„Kada vam sledeći put neko kaže da se politika ne meša u sport, setite se 6. januara 2022. godine, kada čisti politički ’ego’ ne dozvoljava najboljem teniseru sveta da uđe u zemlju u koju su mu vladajuće institucije dozvolile ulazak”, napisao je Stahovski na Tviteru.