Rojters: “Trojica igrača koja su imala istu vizu i dokumenta kao i Đoković već ušla u Australiju…”

0
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Srpskom teniseru Novaku Đokoviću vlasti Australije su ukinule vizu i nameravaju da ga u toku dana deportuju iz zemlje, dok Đokovićevi advokati najavljuju žalbu, prenosi britanski BBC.

Prethodno je australijski novinar Pol Sakal potvrdio na Tviteru da mu je od dva izvora potvrđeno da je Đokoviću odbijena viza jer njegovi dokazi nisu bili dovoljni da bi mu vlasti Viktorije odobrili izuzeće od obavezne vakcinacije.

“Rečeno mu je da napusti zemlju danas”, napisao je Sakal.

Sakal je takođe naveo da se njegovi advokati spremaju da podnesu žalbu.

„Strani državljani koji nemaju važeću vizu pri ulasku u Australiju, ili kojima je viza poništena, biće zadržani i deportovani iz Australije“, navodi se u saopštenju vlasti Australije povodom Đokovićevog zadržavanja na aerodromu, prenosi australijski Ejdž.

Vest da je Đokoviću ukinuta viza potvrdio je i ministar zdravlja Australije.

“Đoković nije uspeo da obezbedi odgovarajuće nivo dokaza”, rekao je ministar zdravlja.

Granična policija je potvrdila da će nastaviti da “obezbeđuju one koji dolaze u Australiju i ispunjavaju sve potrebne uslove za ulazak”.

“Naša kancelarija potvrđuje da gospodin Đoković nije ispunio sve potreben uslove zbog čega mu je odbijena viza za ulazak”, piše u zvaničnom saopštenju granične policije.

Međutim, kako prenosi Rojters, pozivajući se na svoje izvore, viza i papirologija koju je Đoković koristio za ulazak u zemlju je ista kao i kod tri druga igrača koja su već stigla u Australiju.