Monti piton: Pronađena zmija sa tri oka

1
Facebook/Northern Territory Parks and Wildlife

Rendgenski snimak zmijine glave otkrio je da se ne radi o dve lobanje spojene u razvoju, već da je u pitanju jedna lobanja sa dodatnom očnom šupljinom, objavile su vlasti.

Zmija s tri oka, nazvana Monti piton, pronađena je u gradu Hampti Du na Severnoj Teritoriji, na australijskom kontinentu, prenosi “abc.net.au”.

Neobični dijamantni piton dug oko 40 centimetara otkriven je na auto-putu Arnhem. Imao je deformisanu lobanju i tri funkcionalna oka, od kojih jedno na sredini glave, prenosi B92.

Imao je poteškoća s gutanjem od trenutka kad su ga rendžeri pronašli i uginuo je prošle nedelje, objavili su iz uprave za parkove i prirodu Severne Teritorije.

Zmija je bila mlada i pronađena je četrtdesetak kilometara južno od glavnog grada Darvina.

“Rendgenski snimak zmijine glave otkrio je da se ne radi o dve lobanje spojene u razvoju, već o jednoj, s dodatnom očnom šupljinom”, objavile su vlasti.

Naučnici su uglavnom saglasni da se oko najverovatnije razvilo u ranoj embrionalnoj fazi i da nije posledica uticaja sredine.

“Treće je oko gotovo sigurno prirodna pojava, jer su deformiteti na reptilima relativno česti”, navodi se u saopštenju.

Uprava je prvi put postavila sliku zmije na svoju stranicu na Fejsbuku ove nedelje, uz tekst: “Trooka zmija upozorava: Suša stiže”, očigledno aludirajući na televizijsku seriju “Igra prestola”, trookog gavrana i tekst “Zima stiže”.

https://www.facebook.com/ParksandWildlifeNT/posts/2284844224909161

 

1 KOMENTAR

Comments are closed.