Guda iz Huda, Sestra Drugarica, Kabasti Koblenc, Mimi Mercedez – da li si uvek sve četiri odjednom, ili za svaku postoji uloga i situacija?

Da, sve moje ličnosti su uvek prisutne, samo od situacije zavisi koja je u tom trenutku dominantna. Za sve važnije životne odluke konsultujem svaku pojedinačno i tako dođem do najboljeg rešenja.

„Kleopatra“ je postala heroina novog pravca u domaćoj muzici. Imaš li neku novu ideju za razbijanje učmalosti?

Iskreno, nemam. I dalje analiziram trenutnu situaciju u društvu i razmišljam šta je to što bi bilo u toj meri revolucionarno u trenutnom kontekstu. Za to vreme pišem i snimam po pesmu dnevno u svom studiju, dok Zartical paralelno pravi bit, kako bih postigla da ovog puta i tehnički budem na nivou svoje filozofije koja je uvek daleko ispred vremena.

Šta je za tebe provokacija?

Oružje za postizanje određenih ciljeva. Jednostavan način da se skrene pažnja na nešto što smatram bitnim (na primer, mene).

Kao jedna od retkih žena u svom žanru, kako gledaš na temu rodne ravnopravnosti – postoji li „ispravan način“ da se o toj temi govori?

Postoji jedan jedini ispravan način da se govori o svemu, a to je otvoreno, iskreno i bez ustezanja, što je u današnje vreme preosetljivosti užasno teško, ali samim tim i još važnije. Mislim da su sve nejednakosti posledica one najveće i najsurovije, a to je klasna nejednakost. Kada imaš svoje pare, možeš da imaš i svoj moral.

Afirmativno govoriš o devedesetim godinama. Vidiš li neku sličnost između tih godina i sadašnjeg trenutka?

Vidim, naravno, od očiglednih stvari kao što je moda devedesetih koja se vratila na velika vrata, preko sve bolje i zanimljivije muzike, do sve napetije atmosfere u društvu. Sve konstantno poskupljuje dok plate konstantno opadaju već godinama, nacionalna tenzija sve više raste zbog pritiska Zapada da se ozvaniči otimanje Kosova i ljudi sve više pribegavaju opijatima. Ovo je trenutak kada je veoma važno biti svestan činjenice da se istorija ciklično ponavlja i prebaciti se u mod razmišljanja o tome šta treba da naučimo iz perioda koji sledi. Ja sam uvek spremna za šou.

Komentar(1)

  1. HrvojeG
    5. jula 2019. 13:18

    Samo tako, sestro!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.