Meč broj 122 i špalir za kraj reprezentativne karijere Gorana Pandeva: Holandija prva u grupi, Makedonci se oprostili od EP…

0

(Beta) – Fudbaleri Holandije plasirali su se danas u osminu finala Evropskog prvenstva, nakon što su pobedili Severnu Makedoniju sa 3:0.

Holandija se u završnicu prvenstva plasirala kao prva u grupi sa maksimalnim učinkom.

Donijel Malen je u 25. minutu proigrao u šesnaestercu Memfisa Depaja je precizno pogodio donji levi ugao gola Severne Makedonije i doveo Holandiju u prednost.

Prednost Holandije na 2:0 povećao je Đorđino Vajnaldum golom u 51. minutu, na asistenciju Memfisa Depaja.

Svojim drugim golom Vajnaldum je poviso na 3:0. On je natrčao na odbijenu loptu u šesnaestercu i prosledio je u mrežu. Ovim golom Vajnaldum je postigao 25. pogodak za reprezentaciju i tako prestigao Marka Van Bastena i Dirka Kajta.

Ipak, ostaće zableženo da je posle 20 godina nošenja dresa sa državnim grbom, Goran Pandev odigrao poslednji meč za reprezentaciju Severne Makedonije. Ukupno 122 utakmica. U 67. minutu utakmice su ga igrači ispratili sa terena, napravivši mu špalir.

Takođe, pred početak meča kapiten reprezentacije Holandije Đorđino Vajnaldum uručio je dres Holandije sa brojem 122 kapitenu Makedonaca.