Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras da će srpski državljani koji se vraćaju u zemlju, a nemaju gde da sprovedu mere samoizolacije, biti smešteni u karantine.

Stefanović je tokom gostovanja na Radio-televiziji Srbije rekao da će u Srbiji biti oformljene dve hale-karantini, na severu i jugu zemlje.

„Ne možemo da sprečimo naše državljane da se vrate u Srbiju, ali možemo da apelujemo na njih. Za njih je najzdravije da ostanu u samoizolaciji tamo gde se nalaze“, rekao je on.

Govoreći o meri zabrane kretanja od 20 časova do pet ujutru, Stefanović je istakao da će u toku noći biti definisan metod identifikacije osoba koje se u tom delu dana budu kretali gradom.

„Ko bude pronađen bez ovlašćenja sledi mu krivična prijava, a biće sproveden na kućnu adresu“, naglasio je on.

Odgovarajući na pitanje da li će biti dovoljno policijskih službenika za sprovođenje te mere, Stefanović je rekao da će to biti veliki pritisak na Ministarstvo unutrašnjih poslova.

(Beta)

KORONAVIRUS:

„KUĆNA IZOLACIJA“ – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI „KONTAKT“ SA ZARAŽENIM?

Komentar(1)

  1. Pop
    20. март 2020. 09:42

    Г.Министре нема потребе да објашњавате дебилима они и онако не схватају озбиљност. Увек их је било и биће их, они ће да пуне државну касу, они који то схвате озбиљно за њих нема зиме, придржаваће се забране и користиће телефоне за помоћ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.