Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da će dobiti tužbu za povredu časti koju je podneo protiv predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića jer ga je nazvao „šefom međunarodne bande lopova“, osim ako se ne ustanovi da je, kako je rekao, „Vučić bio neuračunljiv dok je to izgovarao“, preneo je N1.

„Biću uporan i isteraću ovu stvar do kraja. Ne bih se do kraja zakleo kako će se završiti, pošto je moguće i jedno i drugo – i da dobijem tužbu i da se ustanovi da je Vučić bio neuračunljiv“, rekao je Jeremić posle današnjeg pripremnog ročišta održanog pred Višim sudu u Beogradu.

Sudija Sanja Agatonović nije danas zakazala početak suđenja, pošto je zatražila od Skupštine Srbije da se izjasni o imunitetu predsednika Republike, iako je Vučićev advokat Dragan Palibrk rekao da se Vučić ne poziva na imunitet.

Jeremić je naveo da se Vučić nije pojavio na suđenju jer nema hrabrosti da se suoči sa njim.

„On nema hrabrosti da se sa mnom suoči – ni u sudnici, ni na televiziji. Ja, naravno, nisam šef međunarodne bande lopova, niti je Vučić u svom pisanom odgovoru to naveo, nego da je o tome čitao u medijima. On, dakle, nema nijedan dokaz da sam ja šef međunarodne bande lopova i zato se ne usuđuje da se pojavi na sudu“, rekao je Jeremić.

Kaže da ga je „odluka sudije zapanjila“, jer se ona danas po drugi put zapravo pozvala na imunitet predsednika Republike.

„Nakon što se prvi put pozvala na imunitet, Apelacioni sud u Beogradu je to odbacio. Sudija se danas opet pozvala na imunitet predsednika, s tim što je prepustila Skupštini Srbije da o tome odluči. To je zapanjujuće i predstavlja dokaz da pravosuđe nije nezavisno i da je izvršna vlast u i te kako dominantnoj poziciji u odnosu na sudsku“, rekao je Jeremić.

„Nije rečeno kada će biti zakazano sledeće ročište i sada bi o imunitetu predsednika trebalo da se izjasni Skupština. Ovo nije samo moj problem, ovakvo postupanje pravosuđa je nešto što desetine hiljada građana svakodnevno osećaju na svojoj koži, jer se suđenja često odlažu. Pravda je u Srbiji izuzetno spora“, rekao je Jeremić.

Komentar(1)

  1. mirjana
    14. juna 2019. 03:22

    Ova stvar ce se nastaviti na medjunarodnom sudu u Starzburu.Ako se dokaze uveda dzaba Vucicu i iunitet i prosperitet.Vuk se izgleda ne sali.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.