Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je dosadašnji „dijalog“ na Fakultetu političkih nauka, a naročito treća runda je pokazala da ne postoji minimum volje na strani režima da se normalizuje politički život u Srbiji, preneo je N1.

Juče je, podsećamo, na Predsedništvu Narodne stranke, jednoglasno odlučeno da Narodna stranka bojkotuje predstojeće izbore.

Narodna stranka misli da nema više ni vremena da bi mogli da se održe izbori na proleće 2020. godine – da nema više vremena da se steknu normalne oklonosti, da se ispuni sve ono što su zahtevi protesta „Jedan od pet miliona“, da bi izbori bili regularni u aprilu, kaže predsednik te stranke Vuk Jeremić.

„Zbog toga smo doneli tu odluku da ćemo izbore bojkotovati i nadamo se da će u realtivno skorom roku takvu istu odluku doneti i ostale opozicione organizacoije, članice SzS, ali i mnoge druge“, rekao je Jeremić.

On je ocenio da je treći okrugli sto, održan u ponedeljak na Fakultetu političkih nauka, pokazao da nema naprave da se napravi bilo kakav napredak.

„Tokom tih razgovora imali smo možda i do sada nezabeleženo intenzivnu funkcionersku kampanju preko svih televizija sa nacionalnim frekvencijama. U trenutku kada se razgovaralo o tome šta znači sloboda medija, šta znači imati normalnost u javnom prostoru u kontekstu izbornog procesa, režim se po tom pitanju ponašao gore nego ikad… I time potpuno otklonio iluziiju da bi moglo da dođe do dogovora. Ja mislim da je verovatnoća da se sve promeni i da se zaista ispune uslovi protesta ‘1 od 5 miliona’ u septembru je verovatnoća otprilike koliko i da asteroid pogodi zemlju. Dakle, izuzetno mala“, naveo je Jeremić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.