Jelena Đoković: “Volela bih da je moja porodica danas na okupu. I mi ćemo rasti iz ovog iskustva. Hvala za podršku mom suprugu”

0
Printscreen/YouTube/K1 televizija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i dalje se nalazi u hotelskom karantinu u Melburnu nakon što je tokom noći između srede i četvrtka (po srednjoevropskom vremenu) više od 9 sati bio zadržan na gradskom aerodromu, a potom mu rečeno da će kasnije u toku dana (po lokalnom vremenu) morati da napusti zemlju sa obrazloženjem da nije bilo dovoljno dokaza za potvrdu njegovog medicinskog izuzeća od vakcinacije protiv koronavirusa, preneli su australijski mediji.

Rojters je kasnije objavio i da su trojica tenesira, kojima je kao i Novaku, odobreno medicinsko izuzeće od vakcine, ušli u Australiju sa istom vizom koju je imao i Đoković, dok je novinar ABC njuza Endrju Grin na Tviteru kasnije napisao da se pretpostavlja da su organizatori turnira, odnosno nezavisna medicinska tela, odobrila pisma izuzeća za još dve osobe koje ne ispunjavaju uslove australijske Vlade za ulazak u zemlju, a koje su već ušle u Australiju. Grin je takođe naveo da vlasti naknadno ispituju i te slučajeve.

Nakon žalbe i zahteva Đokovićevih advokata, Federalni okružni i porodični sud odložio je do ponedeljka odluku po njegovoj žalbi na ukidanje vize za ulazak u Australiju. U međuvremenu, srpski navijači okupili su se ispred hotela Park u Melburnu, u kome je Đoković u karantinu, kako bi izrazili nezadovoljstvo zato što mu nije dozvoljeno da učestvuje na Australijan openu.

Njegova supruga Jelena je na Instagramu čestitala Božič i zahvalila se za podršku Novaku.

“Srećan Božić svima koji ga danas slave! Mir Božiji! Želim da svi budu zdravi, srećni, sigurni i zajedno sa porodicama. Volela bih da je moja porodica danas na okupu, ali uteha mi je da smo barem zdravi. I mi ćemo rasti iz ovog iskustva”, napisala je na Instagramu.

“Hvala vam dragi ljudi širom sveta što koristite svoj glas da pošaljete ljubav i podršku mom suprugu. Duboko udahnem da se smirim i nađem zahvalnost (i razumevanje) za sve što se sada dešava. Jedini zakon koji svi treba da poštujemo bez obzira gde se nalazimo je Ljubav i poštovanje drugih ljudi. Ljubav i praštanje nikada nisu greška, već moćna sila”, dodala je.