Italijan navodno pobegao iz izolacije, pa pronađen u autobusu ka Beogradu: Trenutno je u Rožajama, negativan na koronavirus

0
Foto: Profimedia

Državljanin Italije, koji je navodno pobegao iz karantina u Hrvatskoj, pronađen je u sredu na granici između Crne Gore i Srbije u “Lastinom” autobusu koji je išao ka Beogradu. Agencija Anadolija javlja da je autobus saobraćao na relaciji Kotor-Beograd.

Autobus je zaustavljen na graničnom prelazu Špiljani.

Dvanaest putnika i dva vozača autobusa preventivno su pregledani u Zavodu za javno zdravlje u Novom Pazaru i nijedan od njih nije pokazao da ima simptome te bolesti.

“Izvršene su preventivne mere, da se ljudi stave u nadzor. Svi su dobro, bez ikakvih znakova bolesti i nastavili su dalje putovanje”, rekao je dr Šefadil Spahić, direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru.

Autobus je prebačen u Beograd, gde će biti preventivno dezinfikovan.

“Pobjeda” prenosi da je Italijan je u izolaciji u Rožajama i da nema simptoma koji bi mogli ukazati da je zaražen korona virusom.

“On je smešten u jednom prenoćištu. Nema nikakvih simptoma i kategoričan je da nije pobegao. Tvrdi i da je od 27. februara boravio u Sloveniji, u Ljubljani. Sve to ćemo da proverimo”, prenosi Pobjeda reči svog izvora. Taj list navodi da je Italijan negirao da je pobegao iz karantina u Hrvatskoj.

Crnogorska policija se nije zvanično oglašavala o ovom slučaju a kako navode mediji odmah je stupila u kontakt sa kolegama iz Hrvatske saopšteno im je da kod njih nije registrovan nijedan slučaj bekstva iz karantina.

Pobjeda navodi da je ovaj stranac u Crnu Goru ušao 9. marta, preko graničnog prelaza Debeli Brijeg. Tog dana još nije bila na snazi zabrana ulaska u zemlju stranaca koji dolaze iz područja u kojima je raširen korona virus.

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus