FIBA: Stanković je jedna od najvažnijih figura u istoriji košarke

0
Beograd, 20.03.2020. - *Arhivska fotografija snimljena 20.02.2015.* Legendarni trener i kosarkaski funkcioner Borislav Stankovic umro je u 95. godini, potvrdio je danas Kosarkaski savez Srbije. Uz vest Bete. (BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/MO)

Međunarodna košarkaška federacija (Fiba) saopštila je danas da je njen nekadašnji generalni sekretar Borislav Stanković jedna od najvažnijih figura u istoriji košarke.

Legendarni košarkaški trener i funkcioner Bora Stanković umro je danas u 95. godini u Beogradu.

“Kao lider Fiba četvrtinu veka, Borislav Stanković će zauvek biti jedna od najvažnijih figura u istoriji našeg sporta”, naveo je generalni sekretar Fiba Andreas Zagklis.

Fiba je podsetila da je Stanković prvi postigao poene na prvom Svetskom prvenstvu, da je bio njen generalni sekretar od 1976. do 2002. godine i da je za to vreme košarka doživela ekspanziju.

Stanković je blisko sarađivao sa komesarom NBA lige Dejvidom Sternom, nakon čega su igrači iz NBA lige počeli da učestvuju na međunarodnim takmičenjima, počevši od Olimpijskih igara u Barseloni 1992. godine.

Stanković je osvajač brojnih trofeja na klupskom i reprezentativnom nivou a član Kuće slavnih u Springfildu je od 1991. godine.

(Beta)

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus