Dr Miodrag Stojković o ohrabrujućoj studiji: Lek protiv malarije dovodi do izlečenja od koronavirusa posle šest dana terapije

2

Ne prestaje potraga za lekovima koji olakšavaju simptome ili čak nude izlečenje kod obolelih od Covid-19.

Naš priznati genetičar dr Miodrag Stojković objavio je ohrabrujuće rezultate istraživanja francuskih naučnika o leku protiv malarije.

“Posle kineskih, i naučnici iz Francuske tvrde da lek protiv malarije (hydroxychloroquine) kod 70% pacijenata obolelih od COVID-19 dovodi do izlečenja – posle 6 dana terapije. Kod pacijenata koji su dodatno tretirani antibiotikom (azithromycin) uspešnost je 100%”, napisao je Stojković na Tviteru.

Radi se o studiji čiji su rezultati objavljeni u časopisu International Journal of Antimicrobial Agents.

Istraživači su radili sa 30 ispitanika koji su bili zaraženi koronavirusom. Neki su dobili samo hydroxychloroquine, neki kombinaciju tog leka i antibiotika, a kontrolna grupa nije dobila ništa.

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

Studija je sprovedena nakon što su lekari u Kini uočili da se trajanje infekcije smanjuje ukoliko se primeni kombinacija ova dva leka.

I predsednik Tramp rekao je danas da će agencija FDA odobriti testiranje ova dva leka.

2 KOMENTARA

  1. Ne bi se reklo da je dao lažnu nadu. Taj lek nije aspirin da se kupuje u apoteci bez recepta. Drugo, i ne manje važno, Dr.Stojković je svoja saznanja iz naučnih krugova prezentirao javnosti ovde, tako da se zna da i ta kombinacija sa antibiotikom daje dobre rezultate. Pre nego što oplevite po nekom, bilo bi bolje naučiti pravopis jezika kojim pišete i govorite, a i malo poštovanja prema drugima, nije višak u ponašanju. Puno sreće i perite ruke 🙂

  2. Kad bi samo Italijani i Španci čitali blic i pratili dr Stojkovića na tviteru ne bi imali niti jedan smrtni slučaj.
    Šalu na stranu čovek je verovatno genije u SVOM poslu, ali što lupeta i pruža lažnu nadu ljudima? Sad će svi da pohrle po apotekama da kupe te lekove koji se spominju a njih nema, i još bolje što ih nema jer ko zna kolko bi se ljudi, uslovno rečeno, POTROVALI njima.
    Toliko LUDAČKIH informacija ovih dana ima, potpuno oprečnih, da se čoveku smuči… A struka tj doktori bi morali da paze šta retvituju, izjavljuju ili savetuju…

Comments are closed.