Devojčica iz Bavarske ponovo u rukama sekte: “Vaspitavanje” dece nasiljem…

0

Nestanak devojčice (11) iz Bavarske prijavljen je u subotu. Sada su se iz sekte „Dvanaest plemena“ javili hraniteljskoj porodici devojčice i rekli da je ona sa svojim biološkim roditeljima, kojima je oduzeta, prenosi Dojče vele.

Jedanaestogodišnja devojčica iz Episburga u Bavarskoj u subotu je otišla na trčanje i više se nije vratila u kuću hraniteljske porodice u kojoj živi.

Kako sada javlja bavarski javni servis BR, jedan pripadnik sekte „Dvanaest plemena“ javio se njenom staratelju mejlom i napisao da je devojčica dobro i da je sa svojim biološkim roditeljima.

U hraniteljskoj porodici su već pretpostavljali da bi to mogao da bude slučaj, nakon što je velika policijska potraga u subotu ostala bez rezultata. Biološki roditelji, pripadnici pomenute sekte, imali su redovne kontakte sa ćerkom i posetili su je poslednji put u septembru.

U kriminalističkoj policiji kažu da su obustavili potragu na terenu, i da se sada koncentrišu na istragu.

„Vaspitavanje“ dece nasiljem

Devojčica živi u hraniteljskoj porodici od 2013. kada je policija sprovela veliku raciju u Dajningenu, gde su pripadnici sekte živeli u komuni.

Tome su prethodili snimci jednog reportera televizije RTL koji se infiltrirao u evangelističku sektu „Dvanaest plemena“ i zabeležio da se tamo deca „vaspitavaju“ nasiljem i prutom.

Tada je iz sekte oduzeto četrdesetak dece od kojih su mnoga završila u hraniteljskim porodicama. Usledio je niz sudskih procesa. Neka od dece su u međuvremenu punoletna, druga su ubedila sud da ipak žele da žive sa biološkim roditeljima.

Od 2017. ova zajednica živi u Češkoj gde telesno kažnjavanje dece nije sasvim zabranjeno zakonom.