Da li je Karić pomogao oko državljanstva: “Dve godine ne mogu da se vidim sa Dačićem, ali i ja bih dao pasoš srpskoj porodici Šinavatra” – Čitajte u Nedeljniku

0
Instagram/Mashakaric

Jingluk Šinavatra se nije oglašavala posle otkrića Nedeljnika da je postala Srpkinja.

Mediji u Tajlandu spekulišu da je srpski biznismen Bogoljub Karić uticao na odluku Vlade Srbije da dodeli državljanstvo Šinavatri.

Tamošnji medij „Thai post” objavio je fotografiju koju je Karićeva snajka Maša Nikolić Karić objavila na Instagramu, a na kojoj se, pored nje, nalaze Taksin i Jingluk Šinavatra, kao i Bogoljub i Bojan Karić. Fotografija je nastala u Belorusiji, u septembru prošle godine.

Delovalo je ovo kao verovatna informacija, zbog sličnosti između Karića i Taksina Šinavatre: obojica su se bavili telekomunikacijama, obojica su se bavili politikom i obojica su pobegli iz svojih zemalja zbog optužbi za zloupotrebe.

Dodatnu uverljivost ovoj informaciji davao je podatak da je početkom jula 2018. godine, u državljanstvo, odlukom Vlade Srbije, upisana Ksenija Luhnova, državljanka Belorusije. Reč je o ženi Nebojše Karića, sina Bogoljuba Karića. Sumnju na uticaj Karića na odluke Vlade izazivalo je to što se Luhnova udala za Karića mesec dana posle rešenja da se upiše u državljanstvo Srbije, iako bi samim tim činom mogla da dobije pasoš, bez odluke Vlade.

Međutim, u izjavi za Nedeljnik, Bogoljub Karić demantuje da je imao uticaj na donošenje odluke za Šinavatru.

„Ne živim već 15 godina u Srbiji, nemam nikakvog autoriteta da bilo šta učinim. Gradim milione kvadrata u 12 država, u mojoj Srbiji čekao sam na dozvolu bivše vlasti za kuću 14 godina. Na moj zahtev da se sretnem sa prvim zamenikom premijera Dačićem, čekam dve godine, pogrešna sam ja adresa za tako važne poslove. A da imam mogućnosti, sa velikim zadovoljstvom bih se saglasio i uručio pasoš srpskoj porodici Šinavatra. Ako može Amerika to da čini, Nemačka, Britanija, pa mi treba da se radujemo da danas, posle tri decenije totalnog sloma, rasula i uništenja Srbije i srpskog naroda, postoje takve ličnosti koje žele srpsko državljanstvo”, rekao je Bogoljub Karić za Nedeljnik.

U novom Nedeljniku čitajte:

Ko je Cirbes koji na sajtu reklamira nabavljanje pasoša Srbije i Vanuatua? Ko se sve nalazi na spisku 171 osobe koja je u poslednje vreme dobila srpsko državljanstvo? Kako je pre nekoliko nedelja u Beogradu uhapšen indijski milioner zbog poternice UAE? Kako je sačuvan Roman Vuk, biznismen iz Slovenije, a kako rumunski premijer Viktor Ponta? I da li se VIP srpsko državljanstvo najlakše dobija preko Muhameda Dahlana i njegovog šefa Muhameda bin Zajeda…

CEO TEKST U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 15. AVGUSTA ILI U DIGITALNOM IZDANJU DOSTUPNOM NA NOVINARNICA.NET

Naslovna strana novog Nedeljnika