“Brojevi zaraženih i umrlih su uznemirujući. Izlazim samo do prodavnice ili apoteke, ako baš moram…”

0
Profimedia

Srpski fudbalski reprezentativac i prvotimac Hetafea Nemanja Maksimović živi u Madridu i dane pandemije koronavirusa provodi u samoizolaciji u svom domu. Španija je jedno od najvećih žarišta pandemije, a verovatno je najgora situacija upravo u glavnom gradu Madridu.

„Situacija u Španiji je katastrofalna”,rekao je Maksimović za Sport klub. “Brojevi zaraženih i umrlih su uznemirujući. Kada se pojavio virus ljudi su bili previše opušteni i ležerno živeli. Sada su konačno shvatili ozbiljnost situacije i ovih dana zaista retko ko izlazi napolje. Ako je izlazak baš neophodan onda se maska i rukavice podrazumevaju.“

Maksimović je dobro i praktično ne izlazi iz svog doma već nedeljama.

„Izlazim samo  do prodavnice ili apoteke i to u slučaju preke potrebe. Od kluba sam dobio plan treninga kojeg se pridržavam. Takođe su svim igračima dostavili sobni bicikl da na taj način imamo neku fizičku aktivnost. Konstantno sam u kontaktu sa ljudima iz kluba koji se trude da nam olakšaju život i omoguće improvizovane treninge i aktivnosti jer niko ne zna do kada će ova situacija potrajati i da li će se prvenstvo uopšte nastaviti“, rekao je on.

Maksimović je pozvao sve ljude u Srbiji da se pridržavaju saveta stručnjaka.

“Ovo nikako nije najgora stvar koja može da vam se desi u ovom trenutku. Uživajte u trenucima sa porodicom. Samo ako svi budemo savesni i ostanemo u svojim domovima ovo može brzo da se završi”, rekao je Maksimović. 

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus