Zlatko i Zoran Vujović za Nedeljnik: Nismo mi Titu sedeli u krilu, ali tog dana bi i drvo plakalo

0
Foto Arhiva Hajduka

Da krenemo oficijelno, braća Zlatko i Zoran Vujović su obeležili Hajduk iz Splita, jugoslovenski fudbal, jugoslovensku reprezentaciju.

Zlatko Vujović je junak dveju ključnih utakmica jugoslovenskog fudbala. Onaj centaršut i gol Radanovića na Poljudu protiv Bugarske i urlik Mladena Delića u komentatorski mikrofon i uši miliona “Ljudi, je li to moguće?”.

Zlatko Vujović ima i drugi ključni centaršut, i to onaj na utakmici protiv Španije na Svetskom prvenstvu 1990. Tada će od Vujovića lopta stići do Kataneca, pa do Piksija i onda onaj lažnjak pa gol sa toliko pregleda. Zlatko Vujović je imao uspešnu karijeru u Francuskoj, a i rekord – nad njim je bilo dosuđeno najviše penala. Zoran je imao takođe uspešnu karijeru gotovo u istim klubovima kao brat.

Tokom kišnog zimskog jutra u Splitu čuvena braća splitskog Hajduka i jugoslovenskog fudbala pričala su o ključnim epizodama svoje karijere kao što je ona “Ljudi je li to moguće” protiv Bugarske, o centaršutu posle koga je Piksi dao čuveni gol Špancima na Mundijalu 1990, s kim se Maradona kladio od naših i izgubio, o prekinutoj utakmici na Poljudu između Hajduka i Zvezde kada je javljeno da je umro Tito i zašto treba pratiti Ronalda na Instagramu…

CEO TEKST ČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 27. JANUARA.

Digitalno izdanje dostupno Nstore.rs