Završena Beogradska letnja škola na Ekonomskom fakultetu

    0

    Prethodne nedelje, u periodu od 4. do 8. jula 2022. godine, na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu održana je Beogradska letnja škola na kojoj je bilo više od 50 studenata koji su došli iz svih delova sveta.

    Tokom cele nedelje, polaznici su imali priliku da steknu korisna znanja i veštine na 3 različita programa. „Public policy evaluation using STATA“ pohađali su studenti iz Češke, Italije, Kine, Velike Britanije i Slovačke koji su ovog leta želeli da usavrše svoje veštine poznavanja statističkih programa. Drugi program, Psychology and economics – behavioral economics and finance slušali su studenti iz Nemačke, Srbije i Kine, koji su bili zainteresovani za saznanje kakva je to spona ekonomije i psihologije i da li su ljudi zaista racionalna bića. Na posletku, program Economics, political and social aspects of pro-democratic and pro-market transformation in Central and Eastern Europe pohađalo je 30 studenata sa Nortistern Univerziteta u Bostonu, SAD, zajedno sa studentima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i u Beogradu.

    U realizaciju programa bilo je uključeno više predavača sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu i Nortistern Univerziteta u Bostonu. Svi programi su bili održani na engleskom jeziku, a program Economics, political and social aspects of pro-democratic and pro-market transformation in Central and Eastern Europe podršku za realizaciju dobio je od strane Ambasade SAD u Beogradu. Pored predavanja, za sve polaznike Beogradske letnje škole bio je organizovan i obilazak Beograda, prilikom kog su se strani studenti upoznali sa svim važnim kulturno-istorijskim obeležjima naše metropole.