“Vučić sam pisao službenu belešku posle sastanka sa Grenelom. Očigledno je bio veoma težak”

0
Foto: Tanjug

Savetnica predsednika Srbije Suzana Vasiljević izjavila je da je sastanak Aleksandra Vučića i specijalnog američkog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela bio veoma težak, ali nije mogla da saopšti detalje.

Ona je za TV Prva rekla da su Vučić i Grenel prvih deset minuta sami razgovarali, a da im se potom pridružio direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, preneo je N1.

“Ono što je bilo čudno je da je prvi put predsednik sam pisao službenu belešku sa sastanka, jer je razgovor očigledno bio dosta težak i on juče nije bio voljan ni sa nama o tome da razgovara”, rekla je Vasiljević.

Ona je navela i da se često dešava da sastanci budu teški kada je tema Kosovo, ali kako je dodala, nikada u meri da predsednik ne želi ni sa saradnicima da razgovara i da traži neko vreme da promisli na koji način da saopšti šta bi eventualno bilo rešnje za ono što je mogao da čuje od Grenela.

Podsetimo, nakon sastanka u saopštenju je navedeno da je Vučić istakao da kompromisno rešenje u interesu stabilnosti i budućnosti celog regiona može biti postignuto uvažavanjem legitimnih interesa Srbije, dok je Grenel poručio da će obe strane će “morati blisko i brzo da sarađuju, gledajući u budućnost”.