(VIDEO) Objavljen snimak celog toka Flojdovog hapšenja sa policijskih kamera prikačenih na uniforme

0

Britanski Dejli mejl objavio je ekskluzivan snimak sa kamera prikačenih na uniforme dva policajca, optužena za ubistvo Amerikanca Džordža Flojda, na kojem se vidi ceo tok njegovog hapšenja.

Na snimku se vidi kako je policajac uperio pištolj u glavu Flojdu, koji ga moli da ga ne ubije, samo nekoliko trenutaka pošto mu je drugi policajac pendrekom pokucao na prozor automobila, nakon čega je počela agonija, koja se okončala Flojdovom smrću 25. maja.

Takođe se vidi kako agresivni policajci psuju uplakanog Flojda, ignorišući njegove molbe da imaju milosti.

Flojd se opirao dok su policajci pokušavali da ga nateraju da uđe u zadnji deo automobila, govoreći im da pati od klaustrofobije i anksioznosti, a vidi se i deo koji su snimili i očevici i koji je obišao svet – kako policajac Derek Čovin kleči na njegovom vratu skoro devet minuta, ignorišući Flojdove uzvike da ne može da diše, što se, naposletku, završilo njegovom smrću.

Čak se čuje i kako Flojd kaže da će “verovatno umreti”.

Transkripti iz videa su objavljeni sredinom jula, ali je sudija u Mineapolisu naložio da sam snimak može da se vidi samo u sudnici, tako da je do sada samo nekolicina ljudi imala priliku da ga pogleda.