(VIDEO) “Kada se osećaš toliko loše, kada si pao na zemlju, kada se valjaš po prašini…”: Kraj jedne neverovatne sezone Bogdana Bogdanovića

0
screenshto/youtube

Danas kada reprezentacija Srbije igra odlučujuću utakmicu za plasman na Olimpijske igre, Bogdan Bogdanović, verovatno najblji reprezentativni igral prethodnih nekoliko godina, odigrao je poslednju utakmicu u ovoj dugačkoj NBA sezoni.

Atlanta Hoksi su na domaćem terenu poraženi od Milvoki Baksa 118:107 u šestoj utakmici finala Istočne konferencije, čime je ekipa Janisa Adetokumba slavila 4-2 u seriji i plasirala se u veliko finale gde ih čekaju Finiks Sansi. Doduše, ni ovaj put nije igrao Janis zbog povrede, dok je u Atlanti prva zvezda ekipe Tre Jang izašao na parket, ali pošto je bio rovit nije mogao da pruži ono što se od njega očekuje.

Jang je završio utakmicu sa 14 poena, dok je Bogdan Bogdanović postigao 20. Najefikasniji u Hoskima je bio Kem Rediš sa 21 poenom i tri trojke, a on je inače zbog povrede presedeo veći deo sezone.

Milvoki je predvodio Kris Midlton koji ima ulogu lidera kada Janis nije tu. Midlton je postigao 32 poena, uključujući i 16 vezanih poena u odlučujućoj trećoj četvrtini.

Milvoki se plasirao u finale NBA lige prvi put posle 1974. godine, kada su izgubili od Seltiksa u sedam utakmica. Tri godine pre toga su igrali prvo finale, a tada su bili predvođemi Karimom Abdul Džabarom i Oskarom Robertsonom.

Atlanta je imala čudnu sezonu u kojoj su ostali bez trenera zbog loših rezultata, a onda su sa vršiocem dužnosti trenera Nejtom Mekmilanom stigli čak do finala konferencije.

“Poruka igračima je bila – nema žaljenja. Ne želimo da pogledam iza sebe i da zažalimo za nečim…”, rekao je Mekmilan.

“Znamo da je ovo samo početak. Bilo je zabavno gledati kako se grad budi”, rekao je Tre Jang.

Bogdan Bogdanović je posle utakmice na konferenciji za medije upitan i po čemu će upamtiti ovu srzonu i šta je tokom nje naučio o sebi.

“Uh. pa to je duga prića”, nasmejao se Bogdan. “Ne znam odakle bih počeo. Osećam da sam još jednom dokazao da kad se osećaš toliko loše, kada se osećaš jadno, kada si dole, na zemlji, kada se valjaš u prašini… toliko si nisko, ali ipak pronađeš način da ustaneš i da se izboriš sa tim. Mislim da taj osećaj nikada neću izgubiti. Uvek ću imati to samopoutdanje da se vratim