(VIDEO) Jutjuber prvi put na Beoviziji: Pesma “Oči meduze” intrigirala fanove, otkriveno značenje stihova, glavni konkurent su mu devojke iz “Hurricane”

0
Foto: Printscreen N1

Selektori pesama za ovogodišnju Beoviziju napravili su pravi mali presedan, jer se na ovom takmičenju po prvi put našao jutjuber, dečko po imenu Andrija Jovanović alijas Andrija Jo.

On se predstavio pesmom “Oči meduze”, što je ujedno i njegova prva pesma koju je ikada snimio, a koja je, sudeći prema broju pregleda na Jutjubu, drugi favorit za pobedu.

Andrija Jo je još u prvoj polufinalnoj večeri skrenuo pažnju scenskim nastupom koji je osmislio njegov tim. On je nastupio sa još jednom mladom i neafirmisanom talentovanom devojkom koju je publika prepoznala iz jednog muzičkog takmičenja, a koja za potrebe ovog scenskog nastupa na Beoviziji peva sa visine, iznad scene, i predstavlja “meduzu” o kojoj peva Andrija Jo.

Neki od najčešćih komentara na društvenim mrežama, gde je Andrija Jo i najpopularniji, ticali su se intrigantnog naslova pesme – “Oči meduze”. Pretpostavlja se da se tekstopisac poigrao simbolikom iz grčke mitologije.

A prema mitu, Meduza je žensko čudovište čiji je pogled bio smrtonosan. Zastrašujućeg izgleda, svaki susret sa njom, oči u oči, bio bi fatalan – tako što bi ostao okamenjen. Zato valjda Andrija Jo u pesmi hrabro poručuje – nasmej se, kad vidiš oči meduze.

Na njegovom Jutjub kanalu najavleno je i zajedničko gledanje Beovizije sa drugim popularnim jutjuberima koji mu, kao prvom iz svojih redova koji se takmiči na ovom festivalu, pružaju podršku.