(VIDEO) Centar Partizana zapisao reči himne pa pevao sa navijačima pred početak utakmice: Priča o Zeku Ledeju i “časovima ljubavi”

0

Novi centar Partizana Zek Ledej, koji je ovog leta došao u klub, već ima status ljubimca. Nije mnogo trebalo navijačima Partizana da ga zavole, a nije ni nelogična ta ljubav na prvi pogled.

Ili na prvu pesmu.

Ili prvi skok u publiku.

Krenimo redom. Bivši košarkaš Armanija, Žalgirisa i Olimpijakosa, prošlogodišnji učesnik Fajnal fora Evrolige uz Kevina Pantera – inače njegovog dobrog prijatelja – najveća je zvezda u crno-belom.

Sezonu je počeo na sjajan način, igra dobro i na “malim” i na utakmicama u Evrokupu, a Partizan i zahvaljujući njemu nema poraz od početka sezone.

U sinoćnjoj pobedi protiv Huventuda, Ledej je odigrao dobro, ali su stvari pre i po završetku meča važnije za navijače Partizana.

Kamera je uhvatila Ledeja kako pred utakmicu, dok navijači tradicionalno izvode “Da volim crno bele”, himnu tog kluba, čita sa papira reči himne i peva sa navijačima. Jedan od dokaza posvećenosti crno-belom i scena kakvu ne možemo baš često da vidimo u bilo kojoj ligi na svetu.

Posle meča, dok je trajalo slavlje, Ledej je, kao rokenrol zvezda, odlučio da skoči u publiku i tako dokaže ne samo posvećenost, nego i ljubav koja se rodila između njega i navijača.

Svlačionica Partizana “utegnuta” je od početka sezone, a zanimljiva je anegdota koja potvrđuje nije profesionalizma kod najvećih zvezda kluba.

Panter i Ledej su pitali trenera Željka Obradovića da li mogu jednom nedeljno da izađu u grad i jedan od najvećih evropskih trenera im je dopustio da, zbog takvog pristupa, u grad izađu i dvaput nedeljno.

Kada je – a naši treneri su dobro poznati po takvim trikovima – proverio u Beogradu na vodi, gde Ledej i Panter žive, kada se vraćaju kući uveče, video je da nijednom u mesec dana nisu “zaginuli” u gradu.

Pitao ih je, kaže priča, da li je sve u redu i zašto ne izlaze kada su dobili dozvolu, a oni su mu, priča se tako završava, rekli da su svesni kakva je epidemiološka situacija u Srbiji i da ne žele da stave tim na led i da se kao dva najvažnija igrača u timu zaraze.

Profesionalizam, posvećenost i ljubav. Prijatna jesen za one koji vole crno-belo.