(VIDEO) Bolton otkrio kako su Vučić i Tači razgovarali o razmeni teritorija: “U Nemačkoj to nije dočekano sa odobravanjem, ali to se dešavalo u istoriji…”

2

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Donalda Trampa Džon Bolton objavio je knjigu “The Room Where It Happened” u kojoj ne navodi nepoznate detalje pregovora Beograda i Prištine, ali je na jednoj “zoom konferenciji” u kojoj je sa novinarima razgovarao o svojoj knjizi izneo prvi put zvaničnu potvrdu da su predstavnici Beograda i Prištine – on je rekao dvojica lideta – razgovarali o mogućoj razmeni teritorija.

Bolton je rekao kako je “u slučaju Srbije i Kosova već od 2018. godine bilo naznaka da lideri žele da reše ta pitanja jer su uvideli da ne mogu da ostvare ekonosmki rast i stabilnost ako se odnosi između njih ne normalizuju”.

“To pitanje je kontroverzno u obe zemlje, ali meni se činilo da je vredno truda”, rekao je Bolton i potom dodao:

“Jedna stvar o kojoj su razgovarali je razmena teritorije. E sada, u delovima Balkana, Nemačkoj, Zapadnoj Evropi to nije dočekano sa odobravanjem, zbog straha da bi ta razmena teritorija dovela do razmene teritorija na drugim mestima. Ali, to se dešavalo u istoriji…”, rekao je Bolton.

2 KOMENTARA

 1. Vucic moze da sanja da vrsi razmenu srpskog za srpsko.
  Ako je Vucic mislio da resava problem po modelu dve Nemacke, opet mora znati da su u dve Nemacki ziveli nemci sto ovdje nije slucaj.
  Kad Vucic kaze da su kultura, jezik, nacija i vera iznad teritorije, neka ode u rezervate autohtonog americkog naroda Indijanaca koju su sacuvali sve ali nemaju teritorij.
  Zatvoreni su u rezervate poput ugrozenih vrsta zivotinja i ptica.
  Vucic kaze da je nemacki narod takodje gubio teritorij ali je zato ojacao ekomski. Koliko je teritorije oteto srpskom narodu stvaranjem avojskih granica? – Da li to Vucic i njegovi savetnici znaju?
  – Srbi smo takodje gubili teritorije ali smo sve vise siromasili, znaci nema pravila.
  Vucic moze da sa albancima pregovara isakljcivo oko Skadarskog regiona koji je nekad bio srpski a mi poklonili albancima da bi imali trajni mir, prosperitet a istovremeno i naklonost anglosaksonaca i germana.- Da li su zapadne sile Srbiju zbog toga pomogle da ojaca? – Pa pogledajmo 1941 i 1991, 1999, mislim da je ovog puta Srbija u obavezi da brani svoju celovitost a zapadnim okupatorima zelje neka ispunjava neko drugi.

 2. Веродостојни доказ као прилог будућој тужби за велеиздају.

Comments are closed.