Pravoslavni vernici, vi koji slavite Vaskrs po onom džepnom JulijAVskom kalendaru sa likom Samorođenog, koji ste dobili uz upaljač, kačket, sendvič i probiotik, poslušajte Jevanđelje po Marku (Đuriću):

I baš kao što kaza svojim apostolima na glavnom odboru – Samorođeni vaskrsnu, zaista vaskrsnu kod Sarape u jutarnjem programu, kod Marića u „Ćirilici“ i nakratko u vremenskoj prognozi, i svi neverujući se uveriše, mrtvi vaskrsoše takođe, upisaše se u biračke spiskove i glasaše po veri svojoj, a vera njihova je brža-jača-bolja od vere svakoga živog jer ne ištu sendviča, dnevnica i radnih mesta za sebe i rođake svoje – Amin!

Samo neverni Toma odbi da poveruje, pa zato više i nije predsednik već grehe svoje okajava u isposnici dedinjskoj spremajući kolokvijum što ostade dužan posle diplomiranja – Amin!

Najpre se Samorođeni ukaza Vulinu, no ljudi se smejahu jer Vulinu se i Vulin u Vulinu ukazuje, al’ shvatiše da greše kad čuše poznati glas u vestima što blagoglagoljaše: „Oprosti im, Bože, jer sve su to fašisti, tajkuni i narkomani i ne znaju šta čine! Zapravo, znaju, jer uzeše od Sorosa i CIA po 30 srebrnjaka, droge, alkohola i kapućina da obmanjuju narod kako nisam mesija, sin Božiji i lider na zapadnom Balkanu a i šire…“ – Amin!

Kada to ču, narod se pokaja što u neveri i gluposti dozvoli da Samorođenog razapnu na svim naslovnim stranama dnevne štampe, a kada ih spojiš zajedno dobiješ isceljujući foto-tapet u prirodnoj veličini, pa pohitaše da ga skinu al’ on se ponovo javi: „Možete me skinuti samo na izborima a ne na ulici i nasiljem…“, pa narod osta zbunjen šta da čini, al’ tada se javi jevanđelista Marko i tri puta glasno uzviknu u slušalicu mobilnog telefona istog onog preko kojeg je Samorođeni preneo Gospodu deset zapovesti s glavnog odbora – Amin!

Čitava država ubrzo ču za čudo neviđeno i svi pohitaše autobusima, minibusevima, automobilima, trotinetima, rolerima, a neki i pešice u prestoni grad da se poklone mesiji i zapevaju zajedno s Borom Novokrštenim: „Dva dinara, druže“, što bejaše stopa rasta BDP-a izražena kroz procente uvećane za umanjenje i pad rasta i rast pada cena na malo i veliko – Amin!

Tad i fariseji fašistoidni videše kakav greh učiniše, pa u suzama poskakaše u fontanu što peva, preliva, pretvara vodu u vino i Vesića u gradonačelnika, a kraj fontane im se ukaza djeva Ana gde kraj rupe od pola metra čeka metro u svoja četiri zida, kako joj čudotvorno drvo Palma preporuči – Amin!

Ana zapravo beše fikus al’ milošću Samorođenog i biljke progovoriše, Jutka i njemu slični otpadnici postadoše apostoli, Martinović i Rističević nahraniše stotine sebe gladnih u skupštinskom restoranu, a Čeda progleda vidom svetonaprednjačkim – Amin!

Da, baš tako je bilo, verujte, o verujte, Marić napravi specijal „Ćirilice“ – „Voskrsenije Alekovo“, gde u studiju publika padaše u nesvest od ljubavi silne, ko rosulje u trans, i sve televizije s nacionalnom frekvencijom objaviše blagovesti: Alek voskrese – investicije donese – Amin!

Pojte, o pojte verujući, jer kad želuci krče a deca plaču išteći blaga ovozemaljska, ništa se čuti neće od radosnog poja Samorođenom – Amin!

Pojte kao što Bora ne smejaše: „Pogledaj dom svoj, anđele, i skini Nebojšu sa očiju – videćeš prizore potresne: tajkune, fašiste i narkomane bolesne, videćeš iskorenjen čemer, smrt i jad…“ – Amin!

Braćo i sestre – Hristos voskrese!

Ako li ko ne veruje, nek pogleda u birački spisak, jasno piše: kapilarni glas, gospodin Hrist, adresa: Vitlejem BB, obećao još najmanje 12 sigurnih glasova – Amin!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.