Antonije Pušić, Rambo Amadeus, nikada nije bio trendoman, pa je i njegova izjava „Moja jedina ideologija je ekologija“ krajnje iskrena. Pa i dokazana u praksi, kao na primer kada je pre nekoliko godina prepravio staru očevu barku u plovilo koje pokreće solarna energija. Bio je aktivan na protestima za zaštitu reka. U ovom razgovoru od prvog do poslednjeg pitanja zaštita životne sredine bila je jedina tema.

Da li ti iko od tih političkih aktera deluje iskreno kada priča o „zelenim politikama“, ili će ta promena morati da dođe odozdo, od građana i aktivista? Ko tebi lično daje nadu, koja organizacija, da nešto može da se promeni? 

Iskrenost nije važna. Politička retorika je programiranje svijesti građana.

Programera ne pita niko da li je iskren, nego da li je njegov skript funkcionalan. Ja mogu da procjenjujem samo iz svog ugla, samo iz svoje profesije, ko sa bine, stejdža djeluje uvjerljivo a ko ne.

Uvijek zamislim – da određeni protagonista iz političkog života ima svoj rokenrol bend, da li bih ja otišao na njegov koncert. Ima li neki stih koji sam zapamtio. Ćutin stih „Struka i motika“ je hit. Mislim da svi vide da tu ima velikog političkog potencijala.

Ceo intervju pročitajte u novom broju Nedeljnika koji je od četvrtka, 26. avgusta, na svim kioscima, kao i u digitalnom obliku na Nstore.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.