Na upravo završenom Beogradskom maratonu, predstavnici UNICEF-a su zajedno sa zaposlenima iz Telenora i Telenor banke učestvovali u Trci zadovoljstva pod sloganom „Trči, čini dobro“ za izgradnju inkluzivnih dečijih igrališta.

UNICEF je u saradnji sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Beograda (SSOSIB), započeo izgradnju inkluzivnih igrališta u Beogradu i Ćićevcu. Ova igrališta će koristiti najmanje 1.000 dece sa i bez smetnji u razvoju i njihove porodice. Specijalno prilagođen prostor omogući će deci da se igraju, bave sportom, sklapaju prijateljstva i uče o poštovanju različitosti. Telenorov tim na maratonu sastojao se od 250 zaposlenih i članova njihovih porodica.

Kompanija je donirala 200 dinara za svaki pretrčani kilometar u Trci zadovoljstva, pa je ukupno prikupljeno 250 hiljada dinara za inkluzivna igrališta. „Maraton je sjajna prilika da podsetimo da sport ima moć da ujedini ljude iz različitih etničkih, kulturnih i socio-ekonomskih sredina oko zajedničke plemenite ideje – podrške onima kojima je pomoć potrebna. Izgradnjom inkluzivnih igrališta pravimo korak napred ka stvaranju inkluzivnog društva“, izjavila je direktorka UNICEF-a u Srbiji, Ređina De Dominićis.

UNICEF-ovi fejseri takođe su bili deo maratona pa su svi trkači pre i nakon trka imali priliku da postanu deo Kluba prijatelja UNICEF-a i tako pomognu ovom i drugim programima koje sprovodi UNICEF u Srbiji. „Trči, čini dobro je kampanja koja se nadovezuje na celokupan slogan ovogodišnjeg Beogradskog maratona i Trku dobrote – Trči, uživaj, pomozi nekome. Maraton je idealna prilika da je zajednički iskoristimo kao platformu za dobročinstvo i podršku onima kojima je to potrebno, kao i da promovišemo inkluziju i ravnopravne uslove za sve“, rekla je Jelena Radivojević, stručna saradnica Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.