Posle vesti da je mural posvećen Nebojši Glogovcu, koji se nalazio u Ulici Momčila Tešića u Užicu, prelepljen oglasnom reklamom i gotovo u potpunosti uništen i nakon pisma osude tog čine koje je glumac Voja Brajović uputio gradonačelniku Užica Tihomiru Petkoviću i lokalnim vlastima, oglasila se i Glogovčeva udovica Milica koja je izjavila da je uzurpiranje javnog prostora naša svakodnevnica, kao i da je pokojni glumac „visoko iznad toga“.

“Uzurpiranje javnog prostora je naša svakodnevica. Pogledajte samo šta se oko nas dešava – planira se seča trećine Košutnjaka, koji pripada svima nama, pomoću kog ceo Beograd diše…On preko noći postaje stambeni kompleks. Šta je sa našim rekama, Savskim nasipom, Zlatiborom…? To otimanje zajedničkog dobra zarad ličnih interesa i profita malog broja ljudi zbiva se na dnevnom nivou. Ne čudi onda što je Nebojšin mural oštećen, pa prelepljen nekom besmislenom reklamom“, ocenila je ona za portal Nova.rs.

Milica Glogovac je navela da sve i da je ta kuća privatno vlasništvo, građani Užica su prinuđeni da gledaju u te zidove svaki dan.

„I prazan zid suštinski je vredniji od ispraznog oglašavanja, a kamoli rad lokalnih umetnika sa važnom porukom. Razume se da ovaj čin Nebojšino ime neće ni dotaći, visoko je on iznad toga. Ali mi treba da se zapitamo kakav život možemo da očekujemo ako prihvatimo da kratkoročnih interesi ponižavaju (i ugrožavaju) trajne, zajedničke vrednosti, jer za neke loše odluke nema popravki“, rekla je ona.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-442-od-2-jula/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentar(1)

  1. Balkan
    5. јул 2020. 10:42

    "Gde god nađeš zgodna mesta, tu drvo posadi! A drvo je blagodarno pa će da nagradi, nagradiće izobiljem hlada, ploda svog, nagradiće bilo tebe bilo brata tvog. Rece Gospodin Jova Jovanovic Zmaj, ali oni koji seku, ruse i nas guse za ovo nisu culi, niti procitali, a kamo li neko drvo zasadili. Ma pricao bih jos ali prostor ovaj mali, sve reci ne mogu tu stati, a sta ce, kada ovi koji odlucuju to ne razumeju. Nisu oni odavde. Ziveli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.