“U to ime, za mog prijatelja, gospodina Seljaka, neko se rodi da bude gospodin…”: Kako je Balašević “slučajno namerno svratio” na koncert Miroslava Ilića…

0
Printscreen/YouTube/Zijo Tagić

Pevač Miroslav Ilić je 2007. godine povodom svog rođendana u Beogradskoj areni organizovao koncert, a gost na koncertu bio je i legendarni kantautor Đorđe Balašević.

Ilić je odvano imao želju da mu Balašević bude gost na koncertu i otpeva neku pesmu, Balašević se pred sam koncert pojavio i pitao Ilića “Da ja nisam okasnio možda”.

Koncert je počeo, a u nekom trenutku, na binu je istrčao i Balašević u crnoj košuli punoj ordenja.

“Poštovani prijatelji, ovo mi je bila ogromna, kao brdo velika želja. Nisam verovao, ali evo, ispunila mi se, iz Novog Sada došao je moj stari estradni saborac Đole Balašević, živa legenda”, najavio je tada Ilić legendarnog Balaševića kao gosta na koncertu.

Usledio je i odgovor Balaševića.

“Dobro veče, ja sam dobar gost, evo da otpevam jednu pesmu za mog prijatelja, hiljadu osamsto i neke, kada smo počeli nas dvojica, bili smo na licima sa naslovnih strana, on se ni ne seća, organizovala je neka revija iz Sarajeva, svirali smo svuda, i ja sam gledao ko je ovaj lik. Bio je upadljivo normalan, bio je nedopustivo normalan za estradu. Svi su bili nešto izbušeni, probušeni, a on se pojavio ‘Zavoleh devojku iz grada’, rekoh, je*ote, i ja zavoleh momka sa sela, ono, zauvek”, rekao je Balašević.

“U to ime, za mog prijatelja, gospodina seljaka, neko se rodi da bude gospodin… Važno je znati gde su it koreni, ja sam seljačko dete i Seljak se kod nas piše velikim slovom…” i potom izveo svoju pesmu “Ratnik paorskog srca”.

Ilić se u emisiji na RTS-u posvećenu Balaševiću pojavio se u košulji koju je dobio na svom koncertu, za rođendan, od Balaševića, jer, kako je objasnio tada Đole, nije znao da je Miroslavu rođendan i “nije mu ništa kupio”.

“Nisam je slučajno obukao. Baš na ovom koncertu, pošto je meni tog dana i rođendan: ‘Ništa ti nisam kupio za rođendan, čoveče’. Otkopča čovek košulju i kaže: ‘Izvol’te”. I to stoji u mojoj kući kao amajlija, ovo je jako stara košulja, vrlo retko je oblačim, želim da što druže traje. Ovo mi je poklon od mog Đoleta Balaševića”, rekao je Ilić.