U Hrvatskoj je od juče osmoro novoobolelih, čime je broj zaraženih od korona virusa povećan na ukupno 113, od kojih je petoro ozdravilo, objavljeno je jutros u Zagrebu.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba za civilnu zaštitu da je prosek godina obolelih 42,6, što je razlog što je klinička slika dobra kod najvećeg broja obolelih.

„U najvećem broju nema znakova pogoršanja kliničke slike, osim kod jedne osobe koja je na respiratoru, ali i dalje je stabilno“, istakao je ministar.

Beroš je rekao da epidemiloška situacija ukazuje na „određenu“ lokalnu transmisiju bolesti, ocenivši da je to sada „irelevantno“, jer je još pre nekoliko dana sistem podignut na viši nivo.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da je među zaraženima ukupno 11 lekara, ali da još nema podatke o broju zaraženih medicinskih sestara i drugog zdravstvenog osoblja. On je naveo da je u samoizolaciji više od 13.000 osoba i pozvao na poštovanje preporučenih zdravstvenih mera, posebno ograničavanju socijalnih kontakata.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović najavio je da će policija češće patrolirati tamo gde se okuplja više ljudi i upozoravati ih da poštuju mere.

(Beta)

KORONAVIRUS:

„KUĆNA IZOLACIJA“ – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI „KONTAKT“ SA ZARAŽENIM?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.