“U Evropi sam naučio da igram s najboljima. Svako ima svoj ego, potrebno je da pričate”: Bogdanović o saradnji sa Jangom

0
USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Bogdan Bogdanović je odlično odigrao u pobedi Atlante protiv Portlanda. Imao je 25 poena i čak sedam trojki, a posle te utakmice je pričao o timskoj hemiji, saradnji sa Treom Jangom, ali i o svojoj ulozi u timu.

Atlanta bi lako mogla da se nađe u plej-ofu. Trenutno su Hoksi peti na Istoku i boriće se sa Majamijem i Bostonom koji žele da dođu do njihove pozicije. Hoksima je možda i glanvi cilj da izbegnu plej in turnir.

„Stižemo do kraja sezone, nekoliko utakmica ima i svaki meč je važan. Trka je ozbiljnija i svi znaju šta je cilj. Samo pokušavamo da ostanemo van tog plej in turnira. Dobro je da kontrolišemo svoju sudbinu. Stavili smo sami sebe u ovu poziciju. Brinemo samo o sebi. Ima još mečeva, ne možemo da mislimo unapred. Dokle god igramo na pravi način dobro je”, kaže Bogdanović.

On je potom pričao o Treu Jangu sa kojim ima veoma dobru hemiju.

„U Evropi sam naučio da kada igraš sa dobrim igračima, moraš sa njima da pričaš. Svi imamo svoj ego, svako ima svoju igru. To moraš da staviš po strani i da pomogneš drugima. Naučio sam u Evropi u timovima sam igrao i sa igračima sa kojima sam igrao. To je proces. Pričao sam o hemiji, od toga počinje. Svako u svlačionici zna da je Tre Jang igrač ove franšize, ali on zna da mora da se dobro nosi sa tim. On se dobro nosi sa tim, vidi se to, sjajno je koliko zrelo razmišlja. Nekada se svađamo, verbalno ali zato što hoćemo da pobedimo. Ne zanima me šta bilo ko drugi kaže, svi hoćemo da pobedimo. Ne volimo da gubimo i tu počinje svađa. Ako gubimo i ne svađamo se nešto nije kako treba”, rekao je Bogdnaović.

„Niko ne voli poraz. Odatle počinje. Ako gubiš onda ćeš videti loše akcije, sebičluk. Ako dobijamo, onda ćeš videti lepu košarku, ekipa će igrati kao da igra šah. Gledaće korak unapred. Tu se onda ne radi o pobedi, nekoliko mečeva smo i mi izgubili jer nismo igrali kako treba. Treba iznutra da osećaš da ti nešto smeta, da imaš osećaj da je nešto loše i onda treba da se vratiš da ispraviš”, dodao je Bogdanović.

Jedan novinar iz Evrope se setio Bogdanovih partija u Feneru i pitao ga je da li vidi sličnosti sa tadašnjom 2017. godinom kada je Srbin bio predvodnik ekipe koja je stigla do titule šampiona Evrope.

„Vidim sličnosti, ali osećam da je tamo sezona bila kraća. Ovo je duga sezona, drugačiji nivo, durgačiji stil. Isto je, ali je i različito. Moja uloga se mnogo promenila od Ol stara i u Feneru sam igrao pleja, probao sam da nađem pozicije momcima, ali ovde imam više prilike i veću ulogu ofanzivno”, rekao je Bogdanović, a preneo Sport klub.