U čemu je tačno problem sa novom devojkom Kijanua Rivsa?

4
Foto Profimedia

Drznuo se Kijanu Rivs da prošeta crvenim tepihom sa novom devojkom, kažu prvi put je to učinio za 35 godina karijere, i još se drznuo da odabere sedokosu ženu (mlađa je od njega devet godina), nedopadljivu njegovim fanovima. Danima publika ocenjuje njen “neprivlačan” izgled i svi se pitaju šta nije u redu sa Rivsom kada je napravio takav izbor. Negativni komentari na račun izbora omiljenog glumca koji je u poslednje vreme prikupio gomilu lajkova zbog svojih humanih poteza jer je dobar momak koji radi dobre stvari, sada idu toliko daleko da se moramo upitati zašto vas Kijanu Rivs nije pitao za mišljenje kada je u pitanju izbor partnerke.

Odgovor: Zato što ga baš briga šta misle drugi o njegovom izboru i zato što, trebalo je prvo reći, ima pravo da bude u vezi sa kim god hoće da bude. I da, izgleda da mu se ona stvarno sviđa i da su srećni (a svi su kao hteli da Kijanu bude konačno srećan posle svih životnih tragedija – bolesti sestre, smrti deteta i pogibije devojke u saobraćajnoj nesreći) ma koliko to neverovatno zvučalo nekome.

Devojka čuvenog “usamljenika” je inače umetnica iz Los Anđelesa Aleksandra Grant koja ima 47 godina (čak i nije “baba”), kulminacija zluradosti na račun toga kako izgleda je kada se društvenim mrežama pronela – šala ili ne – njena sličnost sa Helen Miren koja ima 74 godine. Neki su pomislili da je glumac u stvari u vezi sa koleginicom.

Sa druge strane, njegov izbor slave kao revolucionaran jer smo navikli na stereotip da uspešni muškarci “zaslužuju” partnerku koja ima upola manje godina od njega i izgleda fantastično. Nismo uopšte napredovali. Zašto ne može da se poveruje u to da mu se Aleksandra zaista sviđa, da je zaljubljen i da je njima dobro? Da, i da o ukusima ne treba raspravljati. Nije li depresivno što se sada Kijanu Rivs slavi kao heroj samo zašto što je u vezi sa ženom svojih godina koja tako i izgleda, a ne kao sa modne piste.

Opra Vinfri je o starenju u našem društvu jednom rekla: “Živimo u kulturi opsednutoj mladima koja neprestano pokušava da nam kaže da ako nismo mladi, i ne blistamo, a i nismo zgodni, da smo nevažni.” Što se tiče starijih žena, one uopšte ne bi trebalo da postoje. A kamoli da su u vezi sa Kijanuom Rivsom.

Ako je ovaj incident na crvenom tepihu dokazao bilo šta, onda je to, primećuje Barbara Elen, kolumnistkinja Observera, da je razlika u godinama jednako društveno i seksualno ispolitizovana kao i uvek.

4 KOMENTARA

  1. Ova žena je ružna i to nema veze sa godinama, ni sa tim da li je dobra duša, da li ga razume i slično. Estetski gledano, uopšte nisu par. Ali, njegov i njen izbor.

    • Estetsko gledanje je vrlo subjektivan pojam. Za nekoga je pojam estetike plastika fantastika, a za neke čitav spektar osobina koje osobu čine lepom.

    • Jako je nekulturno reći za neku ženu da je ružna. Zamisli da neko drugi kaže za nekog tvog tako nešto.

Comments are closed.