Tramp naredio da se lek protiv malarije i artroze koristi kod pacijenata koji boluju od koronavirusa, francuski stručnjaci tvrde da daje rezultate

0
Foto: Profimedia

Ugledni francuski i svetski stručnjak sa univerziteta u Marselju, profesor Didije Raul je ponovo istakao da su njegova ispitivanja pokazala da se lek hlorikin pokazao delotvoran u lečenju korona virusa i američki predsednik Donald Tramp je saopštio da će u SAD u suzbijanju opake epidemije korona virusa biti odmah korišćen lek koji se već uspešno koristio u suzbijanju malarije i artroze.

Ipak, ključna američka državna zdravstvena ustanova FDA je saopštila da je Tramp to zatražio, ali da će stručnjaci FDA temeljito ispitati taj lek i dati svoj sud.

Američki predsednik se pouzdao u nalaze francuskog i svetskog stručnjaka profesora Raula i rekao je da će “praktično odmah na raspolaganje biti stavljen ovaj lek…koji je pokazao prve veoma obećavajuche rezultate”, tako da se postigne preokret u nastojanjima da se suzbije epidemija korona virusa od koje je u SAD obolelo preko 11 hiljada ljudi, dok je 154 njih umrlo.

Predsednika Trampa je navelo da, u situaciji kad u Americi preti pravo razbuktavanje epidemije,  u delotvornost hlorikina uverilo besumnje i to što su kineski naučnici u časopisu “Nejčr” krajem februara objavili istraživanje koje pokazuje da korišćenje hlorikina omogućilo da se na
“uzornom broju obolelih korona virusa zaustavi upala pluća” i pacijenti izleče u mnogo kraćem roku nego da nisu uzimali taj lek.

Hlorokin je od strane FDA već odavno odobren za korišćenje u lečenju malarije i artroze, ali je direktor ove američke državne ustanove Stiven Han izjavio da su prethodni nalazi nužni da bi se sa sigurnošću moglo znati da je delotvoran i u suzbijanju korona virusa.

Francuski ministar zdravlja Olivje Veran je istovremeno saopštio da je Francuska odobrila “opsežna klinička ispitivanja” hlorokina sa ciljem da se dođe do potpuno pouzdanih saznanja i političke odluke vlasti da taj lek odobre za lečenje bolesti korona virusa.

Dr Raul, jedan od svetski najpoznatijih infektologa, je stavio do znanja da je hlorokin, poznat i kao “hidroksihlorokin”, već pokazao jasne rezultate, da je to i vrlo jeftin lek, a u ispitivanja i distribuciju hlorokina su već krenuli i instituti i lekari u Iranu, Australiji, Maroku, Izraelu, Belgiji, a sad sve govori i u Americi ?

Jer, preko milijardu ljudi je širom sveta već dosad upotrebljavalo ovaj lek za malariju i artrozu bez ikakvih neželjenih dejstava.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?