Toma Fila studentima otkrio tajne uspešne advokature

0
Foto: Promo

U druženju i razgovoru sa studentima Pravnog fakulteta Toma Fila je pričao o najzanimljivijim momentima svoje raskošne advokstske karijere i otkrio svoje tajne uspešnog i dugotrajnog bavljenja advokaturom.

“Tri su uslova za uspešno bavljenje advokaturom. Prvi je zaslužiti poštovanje. U tužilaštvo i i sud morate da odlazite potpuno pripremljeni i posvećeni predmetu. Ne smete ulaziti u nečasne radnje praviti “dilove”, nikada ne smete zloupotrebiti poziciju koja vam je data.

Drugi važan uslov je stvaranje ugleda kod kolega advokata. Kolege ne moraju da te vole,ali moraju da te poštuju. Mene su napadali po raznim osnovama, a posebno zbog naglaska na šta sam ja odgovarao da nisam ni logoped ni profesor dikcije. Nikada me nisu napadali da ne znam da branim!

Treća važna stvar za advokata je odnos sa novinarima. Mene su često kritikovali da sam miljenik medija, da se stalno objavljuju tekstovi o meni, da me stalno pozivaju u TV emisije. Moj savet vamje da javnost nikada ne smete da potcenjujete jer niste iznad nje. Novinari su vox populi i treba da ih vrlo poštujete i odgovarate štoje moguće tačnije i iskrenije na njihova pitanja.” Toma Fila je zaključio da samo istinski trud, mukotrpan rad i potpuna posvećenost dovode do uvažavnja i trajanja.”