“To kako sam živeo, moje srce nije moglo da trpi tu budalu…”: Dr Nele Karajlić o infarktu posle kojeg je jedva ostao živ

0
Foto: Igor Pavićević

Osetio je bol u želucu koja se pojačavala, preuzimala grudni koš, prešla na zube. Kada je cela vilica utrnula od boli tad je shvatio da je nešto u vezi sa srcem.

Tako je muzičar dr Nele Karajlić za Prvu opisao kako je izgledao infarkt koji je imao pre osam godina, prenosi B92.

Pre toga nije imamo ozbiljnije simptome, niti je znao kako oni izgledaju. Imao je sreće da je hitna pomoć bila u blizini.

“Kada je doktorka rekla Nenade, i dala sedam malih pilulica, lek koji razređuje krv, ta bol je prošla i ja sam shvatio da sam preživeo. Mislio sam da ću odmah kući, ne znajući da kada srce stane na trenutak, celo telo gubi snagu i čovek postane neko ko je potpuno nemoćan za dalji život”, rekao je on u emisiji “Na prvom mestu”.

Prošao je bez ozbiljnih posledica. Uzrok infarkta vidi u načinu života i cigaretama.

“To kako sam živeo, moje srce nije moglo da trpi tu budalu… Prestao sam da pušim, to je najvažnija stvar. To pušenje je najveća budalaština koju sam mogao zakačiti, jer nema nikakvog smisla. Najgluplja stvar na svetu koju čovek može sebi da napravi”, rekao je dr Nele i naveo da ga sada čine izuzetno zadovoljnim šetanje I plivanje.

Ključ je u glavi, rekao je i dodao da je hranu adaptirao godinama u kojima plovi.

“Nisam nikada bio u potpunosti diciplinovan, a naročito ne u pogledu pića. Volim pivo, volim I rakiju, volim I vino. To je nešto čega ću se morati odreći, ali ne znam da li ću to učiniti sa lakoćom sa kojom sam ostavio cigarete”, zaključio je dr Nele.