Svoje ljubimce uskoro ćete moći da dresirate uz pomoć stručnjaka iz policije

0
Profimedia/Ilustracija

Novine u Policijskoj brigadi pozitivno su iznenadile vlasnike pasa koji će sada moći da dresiraju svoje ljubimce uz njihovu pomoć, preneo je B92.

“Od ove godine Klub za obuku vodiča i dresuru službenih pasa počinje ponovo sa održavanjem kurseva za građanstvo. Građani mogu da dođu u naš klub sa svojim psom i da pogađaju kurs. Kurs se zasniva na obuci pasa i polaganju ispita. Ovde građani mogu da nauče svog psa da hoda bez povoca, sedanje u kretanju, leganje u kretanju i odlaganje sa ometanjem, kao i socijalizaciju psa”, rekao je Bojan Gavrilović iz Policijske brigade za Prvu televiziju.

Pas može da nauči i kretanje prema biciklistima, pešacima, prolazak pored automobila kao i druge važne elemente socijalizacije.

Klub koristi poligon i prostorije koje se nalaze na Bežanijskoj kosi u ulici Surčinski put br. 2.

Svaki punoletni građanin koji ispunjava određene uslove može da pohađa kurs obuke pasa iz oblasti građanstva.

“Kurs traje tri meseca. Na kraju kursa se polaže BH test, ispit socijalizovanog psa. Svi koji uspešno završe kurs dobijaju sertifikat koji izdaje Kinološki savez Srbije.

Biće organizovan utorkom i četvrtkom od 17:30 do 20 časova i cena je 24.000 dinara i moći će da se plati u tri mesečne rate”, dodao je Gavrilović.

Poligon je dobro osvetljen i pogodan za dresuru pasa i na jesen kada dan traje kraće. To je još jedna pogodnost, jer će vlasnici trenirati sa svojim psima i učiti ih kako da ih slušaju kada se nađu u šetnji po noći.