Stojković: “Nije bitno ko će početi, važno je shvatanje principa i vera u sebe”

0
EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

(Beta) – Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je večeras da su igrači odigrali pametno od prvog do poslednjeg minuta sa Švedskom, kao i da su pružili maksimum na fizičkom planu.

“Mislim da su momci danas zaista od prvog do poslednjeg minuta odigrali inteligentno, odigrali pametno i zaista dali zadnji atom sange, jer je na fizičkom planu bilo teško izdržati”, rekao je Stojković za RTS.

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras na gostovanju selekciju Švedske sa 1:0, u meču trećeg kola Grupe 4 divizije B Lige nacija.

U drugoj utakmici ove grupe Norveška i Slovenija odigrali su u Oslu nerešeno 0:0.

Norveška je prva u grupi sa sedam bodova, Srbija je druga sa šest, Švedska je treća sa tri boda, dok je Slovenija poslednja sa bodom.

Stojković je rekao da napadački stil koji gaji reprezentacija pokazuje rezultate iz utakmice u utakmicu.

“Igrači shvataju te principe koje ja želim da vidim, i nebitno je ko će početi, potpuno nebitna stvar. Bitno je da oni shvataju ono što želimo i meni je drago da smo danas na veoma teškom terenu, protiv protivnika kakav je Švedska, pokazali da možemo da igramo naš fudbal i da nam taj fudbal donese i rezultat na kraju. Ne treba se nikog plašiti, treba stalno verovati u sebe i u ono što se radi”, rekao je on.

Selektor je istakao da je najvažnije kako će se ponašati i igrati srpski igrači.

“Ovo je jedna dobra Srbija, Srbija koja veruje, Srbija koja uživa u tehničkim stvarima. Na kraju krajeva pravimo puno šansi, postigli smo gol, ali bilo je zaista prelepih akcija danas, prelepa kontrola lopte. Mene čini zadovoljnim, ja sam to video večeras, a pretpostavljam i ljudi u Srbiji koji su gledali na televiziji da mogu da budu zadovoljni kako je Srbija odigrala večeras”, dodao je on.

Stojković se posebno zahvalio navijačima na podršci u Švedskoj.

“Podrška je bila sjajna, zahvaljujem se, mnogo je lepo kad imate podršku pogotovo ovako daleko od kuće. Hvala od srca, mislim da smo ih obradovali na pravi način”, zaključio je Stojković.

Srbija naredni meč u Ligi nacija igra u nedelju u Ljubljani protiv Slovenije.