Stefanović: “Kad predsednik pročita, samim tim je skinuta oznaka tajnosti. On sigurno ima pravo na to…”

2
Foto Tanjug

Predsednik Republike, Vlada i Skupština Srbije po zakonu mogu sa bilo kog dokumenta skinuti oznaku tajnosti, izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović i poručio da nije suština to što je predsednik čitao na televiziji poverljiv dokument, već je suština da je on praćen i prisluškivan.

“Danima su pričali da se prisluškivanje nije desilo, pokušavali su da nas ubede da je Vučić lud. Sada, kad Vučić izađe sa činjenicama o tome, sada to nije tema ko je to uradio, već je tema zašto je to pročitano u javnom obraćanju”, izjavio je Stefanović, a prenosi N1.

Stefanović je rekao da je predsednik Aleksandar Vučić na televiziji čitao dokument koji je nosio oznaku tajnosti, ali se ticao njega i to je učinio u interesu javnosti, jer su neki govorili da nije tačno da je Vučić praćen i prisluškivan.

“Pokazao je informaciju koja se tiče njega lično”, ponovio je Stefanović i dodao da druga lica koja se spominju više nisu tu, ne obavljaju nikakvu funkciju u Srbiji, a one koje je pomenuo dali su mu saglasnost da to učini, jer se i njih tiče da su bili pod merama.

Na pitanje N1 da li je Vučić skinuo oznaku tajnosti, Stefanović je rekao:

“Pretpostavljam da je samim čitanjem, dakle predsednik ima pravo da to uradi, kad predsednik to i pročita samim tim je skinuta oznaka tajnosti.”

Stefanović je dodao da nije pravnik i da se ne bi bavio tehničkim detaljima, ali da predsednik svakako ima pravo da to uradi.

Stefanović je govorio i o osobama koje su pratile decu predsednika Srbije i konstatovao da postoji “povećano interesovanje određenih lica i u širem smislu obaveštajnih struktura za Vučićevu decu”.

“Mi se borimo da nijedno dete u Srbiji ne bude predmet bilo čije obrade, bilo čijeg nadzora ili loše namere, ne daj Bože da im se učini neko zlo. Nadležne službe će raditi sve što mogu da bilo ugrozi bezbednost dece predsednika Republike ili da bilo na koji način smatra da je dozvoljeno sa bilo kojim detetom u Srbiji”, poručio je Stefanović.

2 KOMENTARA

Comments are closed.