STEFAN Milenković i Kamerata Akademika svečano otvarili manifestaciju ARLEMM 2021

0
Foto: Džumanski

Dvanaesti po redu ARLEMM otvoren je u subotu u Arilju, gala koncertom orkestra Kamerata Akademika i Stefana Milenkovića, koji su premijerno za publiku u Srbiji, izvodili Karminu Buranu. Zatim je usledilo otvaranje izložbe Umetnički karavan, a veče je završeno nastupom džez sastava Manivi. Dešavanja sa ovogodišnjeg ARLEMM-a bila su prenošena i uživo putem Telenor mreže. Svi koji su poželeli, gde god da se nalaze, mogli su da prate koncert i ostale sadržaje manifestacije na Telenorovom YouTube kanalu.

Arilje će sve do 1. avgusta biti prestonica kulturnih dešavanja. Okupljajući vrhunske predavače, izvođače iz zemlje i inostranstva, ARLEMM je uspeo da izgradi prepoznatljiv i atraktivan ambijent za sve koji žele da u umetnosti i prirodi uživaju na jedan poseban način. Zato će se ulicama Arilja i ove godine kretati brojni mladi umetnici iz Nemačke, Rusije, Belgije, Austrije, Slovenije, Amerike, Hrvatske, Bosne i Hercegovine… Sa najtalentovanijim mladim polaznicima iz zemlje i inostranstva radiće vrhunski predavači i profesori violine, violončela, klavira, viole, kontrabasa, duhovnog pojanja, flaute, solo pevanja i gitare.

Pored muzičke nastave, deca i mladi će imati mogućnost da pohađaju slikarsku, ekološku, Extreme intimo dizajnersku radionicu, a ljubitelji umetnosti će biti u prilici da posete brojne koncerte, predavanja, duhovne i besedničke večeri.

Ove godine, u okviru manifestacije ARLEMM, nastupiće istaknuti umetnici, Balkanopolis sa Slobodanom Trkuljom, Ana Ćurčin, Ortodoks kelts i brojni drugi umetnici. Ako ne budete u prilici da posetite Arilje, programe ćete moći da pratite u živom prenosu putem Telenorovog YouTube kanala.

ARLEMM 2021 se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Opštine i Biblioteke Arilje, SOKOJ-a, brenda Extreme intimo, Gete instituta i Telenor Fondacije.

Više informacija o samoj manifestaciji i učesnicima možete pročitati na adresi: arlemm.rs.