Stef Kari pa Bogdan Bogdanović: Srpski bek drugi najbolji trojkaš NBA u aprilu i rekorder franšize…

0
USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović igrao je fantastično do povrede zadnje lože i mesec april mu je bio jedan od najboljih u dosadašnjoj karijeri.

Naime, Bogdanović je oborio veliki rekord franšize u koju je došao pre nekoliko meseci i, uprkos zdravstvenim problemima, postao jedan od nosilaca igre.

Srpski bek je tokom aprila postigao 66 trojki čime je oborio rekord koji je Kajl Korver držao u Atlanti od januara 2015, kada je u jednom mesecu 55 puta bio precizan van linije 7,24.

Bogdanović je šutirao 50% za tri poena, a tokom aprila je na 14 utakmica prosečno beležio 22,3 poena, 4,3 skoka i 4,4 asistencije, uz već spomenuti odličan procenat šuta iz igre.

Pre nekoliko dana je zabeležio i jednu od najboljih partija u dosadašnjoj NBA karijeri, kada je Milvoki Baksima, ekipi u kojoj je zamalo završio posle epizode u Kingsima, ubacio 32 poena.

Tokom tih 14 utakmica Atlanta je imala skor 11-3.

Međutim, Bogdanović je propustio poslednja dva meča Atlante (dva poraza od Filadeldije Seventisiksersa) jer je nelagodnost u zadnjoj loži leve noge, zbog čega je trenutno na poštedi, a Hoksi su izgubili poslednja tri susreta i polako klize na tabeli Istočne konferencije.

Jedini bolji šuter od njega u aprilu bio je Stefen Kari, koji je probio sve granice i mesec završio sa čak 96 trojki, što nikome do sada u istoriji nije pošlo za rukom.