WNBA Draft 2020 sponzorisan od State Farm-a biće održan 17. aprila prema rasporedu. U svetlu aktuelne pandemije COVID-19 , WNBA će održati virtueleni draft bez igrača, gostiju i medija.  Komesar WNBA lige Cathy Engelbert najaviće pikove na draftu u prenosu uživo na TV ESPN2  koji će početi u 20 časova po lokalnom vremenu, a glavni pretendenti će uzeti učešće na daljinu. Draft će biti dostupan i na ESPN App.

„WNBA draft je vreme da se proslave izuzetni sportisti čiji se naporan rad i snovi ostvaruju njihovim odabirom na draftu“, rekla je komesarka WNBA-e Cathy Engelbert. „Očuvanje zdravlja i dobrobiti naših kandidata, igrača, zaposlenih i svih koji su vezani za našu igru, kao i šire javnosti, od najveće je važnosti. Imajući to u vidu, marljivo ćemo sarađivati sa našim partnerom za emitovanje, ESPN, kako bismo stvorili nezaboravan, ali virtuelni događaj koji će adekvatno odati počast ovim uspešnim sportistima.

Tokom ovog drafta, WNBA će odati priznanje Alyssi Altobelli, Gianni Bryant i Payton Chester koje su tragično izgubile život u helikopterskoj nesreći 26. januara. WNBA takođe planira da oda počast pokojnom Kobe Bryantu, strasnom podržavaocu ove lige, kako na samom draftu tako i tokom predstojeće sezone.

 Liga planira različite varijante scenarija povezanih sa uticajem pandemije COVID-19 na predstojeću sezonu, uključujući trenutno zakazani početak trening kampa 26. aprila i zakazani početak WNBA sezone 15. maja, i pružiće ažurirane informacije  u vezi sa svim promenama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.