Srbija na OI: Ivana Španović nije uspela da osvoji medalju, Datunašvili u repasažu, Sinančević u finalu bacanja kugle

1

Srbija je juč osvojila petu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, a srpski tim danas je predstavljalo i predstavljaće ukupno osmoro takmičara, 11. takmičarskog dana Igara.

Najveća pažnja bila je usmerena ka Ivani Španović, koja naposletku nije uspela da osvoji odličje. Španovićeva je imala najbolji rezultat u kvalifikacijama (7 metara) i sa velikim samopouzdanjem je ušla u finale. Ipak, njen najbolji skok posle šest serija bio je 6,91, a bolje rezultate od nje imale su Malajka Mihambo, Britni Ris i Ese Brume.

Prethodno uspehe nisu uspeli da ostvare ni kajakašice Milica Novaković i kajakaš Bojan Zdelar koji nisu uspeli da se plasiraju u finalnu trku. Novakovićeva je bila četvrta u B finalu.

Srpska atletičarka Marija Vučenovic nije uspela da se plasira u finale Olimpijskih igara u Tokiju u disciplini bacanje koplja.

Olimpijske igre završene su i za rvača Mate Nemeša, Zurab Datunašvili čeka borbu kroz repasaž

Bacanje kugle: Sinančević u finalu

Danas su u kvalifikacijama u bacanju kugle nastupili dvojica srpskih reprezentativaca Armin Sinančević i Asmir Kolašinac.

Sinančević je u prvoj kvalifikacionoj grupi zauzeo četvrto mesto hicem od 20,96 metara, i prvi je na listi onih koji nisu dobacili do norme za finale od 21,20.

 Morao je da sačeka rezultate u drugoj grupi, da bi video da li će se naći među 12 odabranih, koji će za dva dana da se bore za odličja. Bilo je veoma neizvesno, ali je na kraju ipak mogao da odahne. Imao je ukupno 10. rezultat.

Kolašinac je bacao u drugoj grupi i ostvario je rezultatod 19,68 metara.

On u prvoj seriji nije imao važeći hitac, jer je kugla završila van ograđenog polja. U drugoj seriji je ostvario slab rezultat – 19.68, a u trećoj je posle lošeg bacanja namerno prestupio. Ostao je daleko od najboljeg rezultata ove sezone – 21.31 i od ličnog rekorda – 21.58. Na kraju je zauzeo 14. poziciju u svojoj kvalifikacionoj grupi.

Rvanje – poraz Datunašvilija, šansa kroz repasaž

Posle Mihaila Kadžaje i Mate Nemeša na startu turnira u Tokiju poražen je i Zurabi Datunašvili. U osmini finala, u rvanju grčko-rimskim stilom, bolji od našeg predstavnika bio je Ukrajinac Žan Belenjuk – 3:1.

Kako se Belenjuk plasirao u finale, Datunašvili će kroz repasaž imati priliku da dođe do bronzane medalje.

Na tom putu će mu se naći Alžirac i hrvatski takmičar Ivan Huklek.

Ivana Španović bez medalje: Četvrto mesto za srpsku atletičarku…

Srpska atletičarka Ivana Španović nije uspela da dođe do medalje na olimpijskom takmičenju u skoku udalj. Njen najbolji skok posle šest serija bio je 6,91, a bolje rezultate od nje imale su Malajka Mihambo, Britni Ris i Ese Brume.

U izjavi je kratko poručila da je ovo bila “najjeftinije zlato koje je moglo da se osvoji”.

“Kada ne uradiš ono što si planirao, onda ti je sasvim svejedno šta si plasmanski uradio Bila je najjeftinija zlatna medalja koja je mogla da se osvoji. Nemam potrebu bilo šta da kažem. Završilo se kako se završilo. Verovatno ću sutra znati šta da kažem prvo sebi, a onda i ostalima. Hvala svima na podršci”, rekla je Španović.

U prvoj seriji je skočila 6,71 metara, ali se preko 16 centimetara odrazila ispred daske. Ima prostora za bolji skok u nastavku nadmetanja.

U drugoj seriji je njen skok iznosio 6,91 metara, ali je i dalje na trećem mestu.

Treća serija donela je Ivanin skok od 6,84m, a u četvrtoj je prestupila za 0,4 centimetara.

U petoj seriji Ivana je skočila najlošije do sada, sa svega 6,63 metara.

Sve je stalo u poslednji skok, ali je tada skočila 6,72m i ostala je bez medalje.

Mate Nemeš eliminisan

Završene su Olimpijske igre za našeg rvače Mate Nemeša.

Od njega je u osmini finala, u kategoriji 67 kilograma, bio bolji nemački rvač Frank Štebler – 4:1.

Marija Vučenovic daleko od finala u Tokiju bacanja koplja: Kvalifikacionu normu prebacile samo dve takmičarke

Srpska atletičarka Marija Vučenovic nije uspela danas da se plasira u finale Olimpijskih igara u Tokiju u disciplini bacanje koplja.

Vučenovic je zauzela deveto mesto u prvoj kvalifikacionoj grupi sa hicem od 58,93 metra. Ona je na kraju zauzela 20. poziciju.

Kvalifikacionu normu koja je iznosila 63 metra prebacile su samo dve takmičarke, a najbolji rezultat imala je Poljakinja Marija Andrejčuk sa hicem od 65,24 metra.

Finale u ovoj disciplini na programu je u petak.

Kajakaš Bojan Zdelar bez finala na OI: Završio kao poslednji u polufinalnoj trci i B finalu…

Srpski kajakaš Bojan Zdelar nije uspeo danas da se plasira u finale jednoseda na 1.000 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Zdelar je u svojoj polufinalnoj trci zauzeo poslednje, osmo mesto s vremenom 3:29,525 minuta.

Zdelar je potom zauzeo poslednje, osmo mesto, u B finalu jednoseda na 1.000 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Zdelar je B finale izveslao za 3:31,689 minuta.

Milica Novaković bez plasmana u finale na Olimpijskim igrama: Četvrto mesto u B finalu

Srpska kajakašica Milica Novaković nije uspela danas da se plasirala u finale jednoseda na 200 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Novaković je polufinalnu trku odveslala za 40,257 sekundi, što je bilo dovoljno za šesto mesto.

Prve četiri pozicije vodile su u A finale, a Novakovićeva je zauzela četvrtu poziciju u B finalu jednoseda na 200 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ona je trku završila za 40,527 sekundi, a isti rezultat imala je i Kanadjanka Mišel Rasel.

Nastupi srpskih predstavnika na OI, 3. avgust

Bacanje koplja – 2.20 – Marija Vučenović startuje u kvalifikacijama (završeno)

Kajak – 2.37 i 3.00 – Polufinalne trke K1 na 200 metara (Milica Novaković) i K1 na 1000 metara (Bojan Zdelar) (završeno)

Skok u dalj – 3.50 – Ivana Španović skače u finalu skoka udalj (završeno)

Rvanje – od 4:30 – Utorak je zakazan i za borbe rvača grčko-rimskim stilom. Mate Nemeš se bori u osmini finala kategorije do 67 kilograma protiv Nemca Franka Šteblera, a Zuraba Datunašvilija čeka okršaj sa Ukrajincem Žanom Belenjukom u osmini finala kategorije do 87 kilograma (završeno)

Bacanje kugle – 12.15 i 13:40 – Armin Sinančević prvi počinje kvalifikacije, dok će Asmir Kolašinac na teren u drugom naznačenom terminu (završeno)

1 KOMENTAR

  1. Istina je samo jedna:Ivana je imala najduži skok na OI u Tokiju! Sve ostalo je besmislena birokratija!

Comments are closed.