Jedan od najlepših mladih soprana današnjice Tamara Rađenović je premijerno predstavila spot za kompoziciju La rosa i el souce. Spot je izašao neposredno pred koncert koji je sinoć, 20. decembra održan u čuvenoj katedrali Basilica Santa Maria del Mar u Barseloni, gde je Tamara Rađenović nastupila među osam svetskih umetnika na spektakularnom Novogodišnjem koncertu u organizaciji Fondacije Monserat Kabalje.

Pred publikom je kompozicija Carlosa Guastavina koja predstavlja biser južnoameričke muzike, a svoju punu lepotu zaokružuje visinama i dubinama Tamarinog lirskog soprana, uz pratnju Simfonijskog orkestra Makris i pod dirigentskom palicom maestra Predraga Goste.

Spot je snimljen krajem leta na dve lokacije: Tvrđavi u Starom Baru, kao i, publici do sada nepoznatoj lokaciji nestvarne lepote, u blizini Nikšića.

Reditelj spota je Dejan Senić sa timom Stone Production, aranžman je uradio Bojan Mladenović, snimatelj zvuka Miloš Marinković, producent zvuka Marko Kovač. Eksluzivni potpis na reviziju zvuka stavlja Karlos Kabalje, rođeni brat Monserat Kabalje.

Kao što je poznato Tamara Rađenović je završila Kraljevski muzički koledž u Londonu. Poslednja je učenica Monserat Kabalje, a posle smrti velike dive saradnja i konekcija sa porodicom Kabalje je nastavljena.

„Sećam se da sam prvi put otkrila ovu pesmu u biblioteci mog koledža pre četiri godine. Uvek sam tragala za pesmama koje su imale emotivnu, romantičnu melodiju, a koje nisu bile previše izvođene. I onda se desio momenat – u knjizi južnoameričke muzike pronašla sam ovaj dragulj. Još tada sam zamislila kako ću tu kompoziciju jednog dana snimiti sa orkestrom i eventualno napraviti spot u nestvarno lepoj prirodi Crne Gore“, rekla je Tamara Rađenović o spotu i kompoziciji La rosa i el souce.

Sopran Tamara Rađenović je od strane Fondacije Monserat Kabalje pozvana među osam pevača iz celog sveta da nastupi na Novogodišnjem koncertu u Barseloni u čuvenoj katedrali Basilica Santa Maria del Mar. Sinoćni koncert u organizaciji Fondacije čuvene dive bio je prvi u nizu takvih događaja.

U prepunoj katedrali, koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta, publika je dvominutnim stojećim ovacijama ispratila svetske umetnike koji su priredili spektakularni koncert za pamćenje. 

Koncert je otvorio planetarno poznati italijanski pevač i veliki prijatelj pokojne dive Monserat Kabalje Al Bano čiji kultni hit Felićita znaju generacije. Njemu se pridružio i poznati španski kantautor Pep Sala. Poznato je da je čuvena španska diva imala izlete u pop muziku sa Fredijem Merkjurijem. Na koncertu su nastupili operski pevači pobednici takmičenja čuvene dive: Levi Sekgapane, Katerina Tretjatkova, Džordi Galan, Karolina Fajardo, Amina Edris, Pene Pati, Viktor Jimenez, pijanista Josef Buforn, a sa posebnom emocijom je najavljena kao poslednja studenkinja sa kojom je operska diva Monserat Kabalje radila i videla je kao svoju naslednicu naša Tamara Rađenović. 

Tamara je otpevala Ave Maria ariju Desdemone iz Verdijeve opere Otelo. Divan lirski sopran i performans  naše mlade dive je oduševio sofisticiranu špansku pubiliku, među kojima je bilo poznatih imena iz sveta opere kao i kulturnog života Barselone, istaknutih muzičkih kritičara i uglednih ličnosti kao i veliki broj ljubitelja i poštovalaca klasike.

U drugom pojavljivanju Tamara je u duetu  sa poznatim tenorom Levijem Sekgapaneom otpevala pesmu Silent Night. Barselonska publika je ostala bez daha kada su jednu strofu otpevali na čistom katalonskom. To je izazvalo salve aplauza i suze u očima, jer su se umetnici potrudili da publici prirede ovakvo iznenađenje.

Za kraj koncerta svi izvođači su izveli na bis pesmu White Christmass koja je simbolično najavila neka bolja vremena za sve nas.

Komentar(1)

  1. Ljiljana
    24. децембар 2021. 14:23

    Oduševljena sam ovom devojkom , njenim divnim glasom i lepotom ali i njenom nenamteljivošću i prirodnom skromonošću! Prava umetnica !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.