Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je u poslednjih 24 sata, uz načelnika VBA generala Đuru Jovanića, imao više razgovora sa Vučićem i da se sutra očekuje više informacija o navodnoj špijunskoj aferi, preneo je B92.

„Vrhovni komandant prikuplja informacije i očekujem da u toku sutrašnjeg dana pozove i okupi sve šefove obaveštajnih i kontraobaveštajnih službi, kao i načelnika generalštaba VS“, rekao je Vulin.

Situacija je ozbiljna i vrhovni komadant će zaključke doneti posle podrobnog i strpljivog razmatranja“, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin za Tanjug.

„A ono što bih lično dodao je da za mene postoje neke stvari koje su nesporne, ali sam siguran da se iza zavese krije i pokušaj udaljavanja Srbije od politike vojne neutralnosti. Verujem u pravednost, pronicljivost i nezavisnost Alksandra Vučića u donošenju odluka“, rekao je za Tanjug ministar Vulin.

Tanjug je preneo i da je Vulin hitno napustio sednicu Skupštine Srbije.

Bezbednosno-informativna agencija je potvrdila autentičnost snimka na kojem Georgij Kleban daje novac jednom, navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije.

BIA je za RTS potvrdila da je na snimku ruski obaveštajac.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prethodno je izjavila da se Vojno-bezbednosna agencija bavi mogućom špijunskom aferom u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente i da će kasnije danas imati više informacija o tome, preneo je Danas.

„Razgovarala sam s predsednikom Vučićem, on je dao nalog Vojno-obaveštajnoj agenciji da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas“, rekla je Ana Brnabić za Blic.

Prema pisanju Politike, video snimak u kome navodno ruski obaveštajac srpskom oficiru predaje novac star je više godina. Politika navodi i da je osoba za koju se tvrdi da je srpski zvaničnik sa činom oficira, nije pripadnik srpskih bezbednosnih struktura. Politika piše da je to civil koji je najverovatnije trgovao poslovnim podacima.

Komentara

 1. Bobby
  20. novembra 2019. 14:43

  Шта би са оним килограмима експлозива и оружја у Врчину, којима је, по тврдњама из власти, требало извршити атентат на председника ? Нисте ни ту "шараду" завршили, а већ почињете нову.

 2. Vanja
  20. novembra 2019. 23:20

  Klasično zamlaćivanje javnosti....ne bi li se zaboravila trgovina oružjem eto nama špijunskog spektakla.

 3. Yf5fyfy
  21. novembra 2019. 23:08

  Leba I igara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.