“Samo kap” Veljka Kuzmančevića

  0
  Foto: promo

  Po prvi put na Jahorini održan je muzićko modni spektakl Jahorina Fashion Week.Prirodom bogata Jahorina ,na vrhu  planine uz jezero  zablistala je  sjajem i glamurom.Ovaj dogadja sa tendencijom da preraste u tradicionalan dogadjaj okupio je mnoge umetnike i modne dizajnere iz celog regiona.

  Samo za ovu priliku kompozitor Veljko Kuzmančević napisao je muziku pod nazivom “Samo kap”.

  “Samo kap” je naziv moje nove kompozicije koja je namenski pisana za Fashion Week Jahorina gde je premijerno i  izvedena. Kap je po prirodi malih gabarita, ali generalno vrlo mocna sa aspekta svog uticaja. Nekada je dovoljna samo jedna da pokrene lavinu i niz lancanih reakcija. Kap je esencija cistote, ljubavi i konstantnog stvaranja, jer ona je tu u obliku rose, kise, suze, stalno kruzi….tako mala a toliko mocna.”,istakao je kompozitor Kuzmanćevič.

  Foto: promo

  Publika na Jahorini bila je oćarana atmosverom i  izvodjenjem ovog dela.

  “Reakcije na moju muziku su uvek iste, bez obzira na kom meridijanu se ona slusala jer ima univerzalnu emociju koja gadja sam ljudski osecaj i postavlja vecita pitanja ljubavi i duhovnosti, tamo gde materijalno prestaje. Verujem da i izvodjaci na sceni postaju nevidljivi u tom trenutku, ostaje samo muzika.” istakao je Veljko.

  Na pitanje kada planira da ovo muzičko delo predstavi u Beogradu ,Veljko kaže:

  Sto se tice Beograda, svih ovih godina u nazad nekako se nametnulo da jednom godisnje bude vili koncert sa simfonijskim orkestrom i ja sam na tome zahvalan i mnogo srecan jer uspevam da to odrzavam. Obzirom da je ovo pisano za kvintet, manju formu orkestra, cekacu neki dobar i smislen povod da se on ponovo izvede. Voleo bi da to bude neki mali intiman prostor

  Foto: promo

  U predhodnom periodu Veljko je bio dosta okupiran poslom,ali i  planovima za budućnost :

  Zavrsio sam muziku za igrani film “Ciklus” koji je sada u montazi i ceka svoju premijeru. Za sledecu godinu u napred imam ugovor za naredni film i tome se mnogo radujem. Carnegie Hall i dalje stoji u mom rasporedu u nadi da ce neko iz drzavnih institucija imati razumevanje i volju da podrzi srpsko delo “Lazarus” koje ima status dela od izuzetnog znacaja za kulturu i prepoznat je u NY u jednoj od najznacajnijih koncertnih dvorana na svetu kao takvo. U medju vremenu stvaram i pisem muziku, i u svojoj maticnoj kuci, Narodnom pozoristu, polako zapocinjem novu radnu sezonu