Sada je i zvanično, Tom Brejdi je završio karijeru: “Vreme je da se posvetim drugim stvarima”

0
EPA-EFE/CJ GUNTHER

Sada je i zvanično, jedan od najboljih NFL igrača svih vremena Tom Bredji je završio karijeru. Prethodnih dana svetski mediji su preneli informaciju da je Brejdi odlučio da prekine sa profesionalnim igranjem, ali je kasnije saopšteno da legendarni kvoterbek još nije doneo zvaničnu odluku o povlačenju.

Ipak, igrač je sada na društvenim mrežama i definitivno potvrdio da je odlučio da završi karijeru

„Uvek sam verovao da je da je (američki) fubdal ‘all in’ – ako nema 100 odsto takmičarske posvećenosti, nećete uspeti, a uspeh je ono što toliko volim u našoj igri”, napisao je Brejdi na Instagramu.

“Svaki dan postoje fizički, mentalni i emocionalni izazovi koji su mi omogućili da maksimalno iskoristim svoj najveći potencijal. I dao sam sve od sebe u protekle 22 godine. Ne postoje prečice do uspeha na terenu ili u životu. Teško mi je da pišem, ali evo – neću se više obavezivati na takmičenje. Voleo sam svoju NFL karijeru, a sada je vreme da svoje vreme i energiju usmerim na druge stvari koje zahtevaju moju pažnju”, dodao je Brejdi.

On je istakao da je odluku doneo posle dosta razmišljanja, kada je sebi postavljao teška pitanja.

“I tako sam ponosan na ono što smo postigli. Moji saigrači, treneri, kolege takmičari i navijači zaslužuju 100 odsto mene, ali je sada najbolje da prepustim teren sledećoj generaciji posvećenih sportista”, napisao je Brejdi.

Brejdi je u svojoj velikoj karijeri čak sedam puta bio NFL šampion, šest titula ima sa Nju Ingland Patriotsima i jednu sa Tampa Bej Bakanirsima.