Slovan je pobedio. Feronikeli je dao gol. Zadovoljni su i jedni i drugi, a revanš na Kosovu i Metohiji mogao bi da bude vrlo zanimljiv. Zadovoljna je, verovatno, i Evropska kuća fudbala jer su se navijači kluba iz Bratislave oglušili o njihova upozorenja.

Bilo je pre utakmice jasno naglašeno da će svaka politička poruka biti strogo sankcionisana, ali navijači Slovana za to nisu marili.

Oni su prvo pružili podršku igračima iz Srbije Dejanu Dražiću i Aleksandru Čavriću, kao i treneru Vladimiru Radenkoviću, koji su odbili da se pojave na terenu u utakmicama dvomeča Slovana i Feronikelija.

Međutim, da se ne završi samo na podršci, navijači su se pobrinuli transparentom na srpskom jeziku.

„Sa zapadom u dilu, to je proverena šema, ali dobro znajte, predaje nema! Kosmet sveta srpska zemlja“, pisalo je na transparentu koji je bio raširen preko čitave tribine stadiona „Tehelne pole“, na kojoj se nalaze najvatrenije pristalice kluba.

https://www.instagram.com/p/B0Tv1vvIBX_/

Klub je pre početka meča naglasio da bi UEFA mogla oštro da sankcioniše klub “ tako da Slovan može da dobije ne samo visoku novčanu kaznu, već i mnogo bolniju u vidu zatvaranja stadiona za sledeću utakmicu u Evropi“.

Ovo nije prvi put da navijači tima iz Bratislave ističu takve poruke. Oni često ističu da je „Kosovo srce Srbije“, a u aprilu su istakli poruku iz pesme Beogradskog sindikata „Dogodine u Prizrenu“.

Slovan će, zbog primljenog gola u gostima, imate velike probleme u revanš meču protiv Feronikelija, a i ako uspeju da prođu u narednu rundu, velike su šanse da bi stadion „Tehelne pole“, mogao da ostane prazan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.